На території індустріального парку відкрили завод «Green Cool» холдингу UBC Group

Сьогодні, 7 вересня, у Вінниці відкрили завод ПрАТ «Українська пивна компанія» (UBC Group). Він працюватиме на території індустріального парку «Вінницький кластер холодильного машинобудування», загальна площа якого – 19,3 га. Це перша черга нового підприємства. У церемонії відкриття взяли участь Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, який сьогодні перебуває з візитом у Вінниці, міський голова Сергій Моргунов, голова Вінницької ОДА Валерій Коровій та  Президент «UBC Group» Ігор Гуменний. 

Влітку 2016-го у східній частині міста на території Вінницького індустріального парку ПрАТ «Українська пивна компанія» (UBC Group) було закладено символічний «перший камінь» будівництва підприємства з виробництва холодильного обладнання. Його заклали Президент «UBC Group» Ігор Гуменний, міський голова Сергій Моргунов та голова Вінницької ОДА Валерій Коровій.  А наприкінці серпня 2018-го у міській раді підписали договір про створення та функціонування індустріального парку «Вінницький кластер холодильного машинобудування». Договір підписано між Вінницькою міською радою, приватним акціонерним товариством «Українська пивна компанія» та товариством з обмеженою відповідальністю «Промислово-інвестиційна компанія» . 

Завод з виробництва холодильного обладнання - перше підприємство, яке запрацює на території індустріального парку «Вінницький кластер холодильного машинобудування». На роботу до підприємства уже залучено більш ніж 300  робітників. До кінця 2018 року планується створити 750 робочих місць. Запланований обсяг реалізації продукції (І черги) - 400 млн грн/рік, після реалізації ІІ черги (орієнтовний термін 2019-2020 рр.)  – 700 млн грн/рік та додатково 1000 робочих місць. 

«Я пам’ятаю як пан Ігор розповідав мені, як визначався із місцем, де розмістити своє виробництво. Він говорив мені про ситуацію в різних регіонах, але він зупинився на Вінниці, на Вінниччині. Тому що тут є абсолютно повне розуміння – що головне завдання влади створити всі умови для швидкої реалізації інвестиційних і промислових проектів. І сьогодні це стало можливим. Для нас важлива не тільки вартість інвестицій, а їх успішність. Тому бізнес-клімат  в Україні та нормальне ставлення держави до тих, хто створює робочі місця і національний  продукт, мають бути цивілізованими. Саме тому ми змінюємо регуляцію. Я є противником будь-якого тиску на будь-якого підприємця і наголошую: кожний, хто інвестує в Україну і має «білий» бізнес, повинен тільки по телебаченню бачити представників держави, окрім тих подій, коли нас запрошують на відкриття підприємств. У Вінниці сповідують саме цей принцип. Я знаю що в Україні сьогодні йде реальна конкуренція за тих, хто буде інвестувати,  і результатом цієї конкуренції мають стати успішно реалізовані проекти. Хочу сьогодні привітати Вінницю з черговим успішним проектом, із появою такого чудового промислового підприємства, яке буде переставляти і нашу державу на світовому ринку», - зазначив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. 

Інвестиції UBC Group у І чергу заводу склали 10 мільйонів євро. Влітку підприємство почало працювати у тестовому режимі – і першу партію продукції уже було відвантажено на експорт. Для введення наступної черги (наступні 2 роки) передбачаються інвестиції у сумі ще 10 мільйонів євро. 

Президент «UBC Group» Ігор Гуменний розповів, що у списку міст, які розглядались як місце під будівництво заводу, Вінниця була на 14 місці.  

«Нам просто порекомендували партнери заїхати сюди. Коли я потрапив в кабінет мера Сергія Моргунова і його заступника, а зараз губернатора Валерія Коровія, вони взяли мене за руку, почали вози по якихось бур’янах, кущах, показали поле і сказали, що це буде індустріальний парк. Тоді я сказав, що ми купимо у вас землю, але будемо будуватись тут тільки тоді, коли буде вирішене питання з інфраструктурою. І тільки проактивна позиція місцевої влади і за підтримки, до речі, Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, ми зупинились тут і у нас не було можливостей думати про іншу локацію. І такою має бути в Україні звичайна сервісна функція влади. Якщо в кожному регіоні буде таким чином вести себе влада непотрібно буде дорікати Верховній Раді, яка не приймає закони», - розповів Президент «UBC Group» Ігор Гуменний.

Довідка:

UBC Group – український торговельно-промисловий холдинг, світовий лідер, працюючий у галузі холодильної техніки та промо-продуктів. Компанія працює понад 20 років та постачає продукцію у 120 країн світу. Серед її клієнтів є такі відомі торгові марки, як Coca-Cola, Pepsi, Carlsberg, Heineken, ABInBev, SABMiller, MolsonCoors, Nestlé.

Реалізація проекту передбачає залучення партнерів заводу з виробництва холодильного обладнання, а саме: постачальників комплектуючих з теплообмінного обладнання, випарників і конденсаторів, компресорів та систем управління, завдяки чому на території індустріального парку буде створено повноцінний комплекс з виробництва холодильного обладнання.




Переглядів: 12812
Поширень: 11

Останні новини