На розвиток і підтримку Вінницької “районки” міська влада виділила 8 млн грн

Вінницьку центральну районну клінічну лікарню прийняли на баланс Вінницької ОТГ. Таке рішення сьогодні прийняли депутати на сесії Вінницької міської ради. 

Рішення підтримали у зв’язку з реформою децентралізацією, яка передбачає зміну адміністративно-територіального устрою. Тепер власником закладу є Вінницька міська рада. А називатиметеся він  - комунальне некомерційне підприємство «Вінницька клінічна багатопрофільна лікарня ВМР». І вже з березня медичні працівники цього закладу, які надають допомогу хворим з COVID-19, отримуватимуть муніципальні надбавки до зарплати з міського бюджету. Також виділяється додатковий ресурс на забезпечення лікарні медикаментами та додатковим обладнанням.    

Депутати міської ради внесли зміни до бюджету Вінницької ОТГ й виділили для лікарні 8 мільйонів гривень.   

«Ми виділяємо майже 8 млн грн на підтримку цього закладу. Ці кошти в основному підуть на засоби індивідуального захисту, ліки для пацієнтів та закупівлю необхідного обладнання. І зокрема перебачено майже 2 млн грн на муніципальну надбавку вже на березень місяць медичному персоналу лікарні, який працює з ковідними пацієнтами», - зазначив секретар міської ради Павло Яблонський. 


Теги: лікарні

Переглядів: 2049
Поширень: 0

Останні новини