Вінниця на порозі "червоної" карантинної зони

Ліжковий фонд станом на неділю 28 лютого був зайнятий на 81 %. На стаціонарному лікуванні перебуває 716 осіб з підозрою на коронавірус та підтвердженим КОВІДом. Найбільш завантажені – міська лікарня №3, Вінницька клінічна багатопрофільна лікарня, потім ідуть міська лікарня №1 та пологовий будинок №1.

Як зазначив Олександр Шиш, якщо на початок лютого навантаження було 1800-1700 випадків, то на кінець місяця цей показник становить 4302 особи. За вчорашній день у Вінниці зареєстровано 303 нових випадків. Кожна щодвотижнева динаміка підтверджує зростання позитивних випадків інфікування КОВІДом.

Наразі у Вінниці фіксуємо стрімке зростання виявлення нових випадків: 4573 випадки на сто тисяч населення. Показник летальності за останній тиждень знизився і становить 1,8 %. Відсоток тих, хто одужав – 73,2 %, - говорить директор департаменту охорони здоров'я міської ради Олександр Шиш. - Щодо навантаженості на систему охорони здоров'я, то у місті відбувся суттєвий стрибок протягом лютого місяця, і навантаження на систему охорони здоров'я виросло вдвічі. На жаль, Вінницький регіон в цілому і Вінниця зокрема – уже на порозі «червоної» зони карантину.



Переглядів: 9209
Поширень: 9

Останні новини