Мер Моргунов: Розгортаємо додаткові реанімаційні ковідні ліжка

Через різке зростання захворюванності на ковід у вінницьких лікарнях розгортають додаткові реанімаційні ліжка. 

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив міський голова Сергій Моргуно: 

Розгортаємо додаткові реанімаційні ковідні ліжка. Для надання інтенсивної допомоги пацієнтам з важким перебігом створюємо 6 повноцінних робочих місць реанімації у міській клінічній лікарні №3 та 1-ому пологовому будинку - по 3 у кожному закладі.

Це не просто ліжка, а високотехнологічне обладнання, яке допоможе рятувати життя людей. Кожне робоче місце забезпечуємо апаратом ШВЛ, модульним монітором пацієнта, шприцевими насосами. На фоні стрімкого зростання госпіталізацій хворих у важкому стані це вкрай необхідне рішення.

Окрім того, сесія міської ради у п’ятницю підтримала виділення більше 8 млн грн на підтримку медицини, зокрема:

виплату муніципальних надбавок медикам ковідних бригад Вінницької клінічної багатопрофільної лікарні, колишньої «районки»; придбання для цього ж закладу ІФА-аналізатора та УЗД-апарату, а також медикаментів для лікування пацієнтів з COVID; реконструкцію кисневої системи у Вінницькому обласному Центрі СНІДу, де надають допомогу хворим з коронавірусом; надання муніципальних надбавок для працівників кафедр інфекційних хвороб Вінницькому національному медичному університету ім. Пирогова.

Теги: медицина

Переглядів: 2044
Поширень: 0

Останні новини