У Вінниці перевірять всі водні об'єкти

З наступного тижня стартує робота мобільних груп по перевірці водних об’єктів та прибережно-захисних смуг у Вінниці та приєднаних територій Вінницько-Хутірського, Стадницького та Деснянського округів. Вони обстежуватимуть акваторію річки Південний Буг в межах Вінницької міської ТГ, малі річки, стручки та озера. Перевірятимуть облаштування вигрібних ям згідно санепідправил у приватному секторі поблизу водних об’єктів. У разі виявлення порушень, зокрема, скидання стічних вод у водойми – будуть складатись адмінпротоколи. 

Упродовж останніх років у Вінниці щороку з настанням сприятливих погодних умов починаються перевірки водних об’єктів та прибережно-захисних смуг. Цьогоріч мобільні групи будуть також обстежувати території новоприєднаних територій на 3-х стартостинських округах Вінницької міської територіальної громади. 

У разі виявлення правопорушень відповідно до ст. 152 КУпАП мобільні групи складатимуть адміністративні протоколи. Сума штрафів складає від 340 до 1360 грн для громадян та від 850 до 1700 грн для суб’єктів підприємницької діяльності. 
Про випадки засмічення або забруднення водойм на території Вінницької міської територіальної громади можна повідомляти диспетчерам відділу оперативного реагування «Цілодобова варта» за номером 15-60 або за телефоном Ситуаційного центру: 067-4-102-101.


Теги: Вінниця

Переглядів: 3188
Поширень: 3

Останні новини