Смартфони Xiaomi і Samsung: чий краще?

Samsung був одним з піонерів на ринку смартфонів, який з тих пір ріс не по днях, а по годинах. Раніше йшла битва між Samsung і Apple, однак з тих пір на поле вийшов ще один конкурент, компанія Xiaomi.  Samsung вже давно удосконалив свій асортимент, включивши в нього телефони у всіх цінових сегментах, ось до прикладу,  ціни на телефони Самсунг.  В той же час, Xiaomi запустила безлічі моделей, які пропонують привабливе співвідношення ціни і якості. Відповідно, Samsung стикається з серйозною конкуренцією у всіх сферах.

Redmi був запущений Xiaomi для обслуговування клієнтів більш низького цінового сегмента.  Їм вдалося створити бюджетні телефони, які оснащені останніми новинками техніки і розширеними функціями.  Однак у битві Samsung і Redmi, перші поки не збираються здаватися.  Серія M, від Самсунг, вийшла відносно недавно, включає смартфони під маркою Rs. Наступний крок зробила Xiaomi, випустивши Redmi Note 7 і Redmi Note 7 Pro.  Обидва телефони знайшли відгук у споживачів завдяки розширеним функціям і елегантному дизайну.

Параметри конкуренції

Samsung не тільки знижує ціни на нові смартфони, але і знижує ціни на вже наявні на ринку телефони.  Попередники серії M, якими була серія J, за останні кілька місяців також неодноразово знижували свою вартість.  Redmi, щоб не залишитися осторонь, також знижує ціни на свої продукти.  Шість їх смартфонів отримали зниження цін, включаючи Mi A2, Redmi Note 6, і  Redmi Note 5 Pro.

Щоб зрозуміти, як складається битва між компаніями, ми порівняли Redmi Note 7 Pro і Samsung Galaxy M30 за наступними критеріями:
- дизайн і дисплей,
- програмне забезпечення,
- продуктивність і акумулятор.

Дизайн і дисплей

Змагання Xiaomi і Samsung було зосереджено в основному на пропозиції дизайну корпусів, які не тільки прості і зручні для використання, але також мають гарний зовнішній вигляд і привертають увагу.  Galaxy M30 Samsung пропонує градиентную обробку, яка робить телефон схожим на продукт преміум-класу, в той час як Redmi Note 7 Pro використовує Corning Gorilla Glass 5. Розмір дисплея обох телефонів становить понад 6 дюймів, що дозволяє користувачам зручно переглядати свій улюблений контент.  Що стосується дизайну, суперечка між Xiaomi і Samsung виграв Redmi Note 7 Pro.  Тим не менше, використання Samsung дисплея Full HD + Super AMOLED приносить більше очок, ніж Redmi Note 7 Pro, який має Full HD + LTPS.

Програмне забезпечення

Обидві компанії створюють свої індивідуальні інтерфейси на базі Android від Google, що забезпечує унікальний користувальницький інтерфейс.  Galaxy M30 оснащений інтерфейсом Samsung Experience 9.5, який був встановлений на Android 8.1 Oreo, а Redmi Note 7 Pro використовує MIUI 10, встановлений на Android 9 Pie.  Випускаються і інші смартфони Samsung, що використовують Android 9 Pie.

Продуктивність і акумулятор

Samsung Galaxy M30 працює на базі процесора Exynos 7904 SoC, в якому два ядра ARM Cortex-A73 працюють на частоті 1,8 ГГц, а шість ядер ARM Cortex-A53 працюють на частоті 1,6 ГГц.  Тим часом, Redmi Note 7 Pro працює на базі Qualcomm Snapdragon 675 SoC, що дозволяє восьми ядрам процесора Qualcomm Kryo 460 працювати на частоті 2 ГГц.  Обидва смартфони можуть працювати без збоїв і надають можливості для розширення пам'яті на пристроях.

Що стосується батареї, Samsung виграє в суперечці між Samsung і Redmi з батареєю ємністю 5000 мАг в Galaxy M30.  Redmi працює від акумулятора ємністю 4000 мАг, який, однак, також здатний забезпечувати стабільну роботу протягом дня.


Переглядів: 4507
Поширень: 0

Останні новини