Акустичний комфорт та безпека керування авто

Відсутність звуків від двигуна, шин та інших механізмів забезпечує комфорт під час кожної поїздки. Тому сумлінні водії намагаються купити шумоізоляцію для авто одразу ж після покупки транспортного засобу. Гуркіт двигуна або вібрація впливає не лише на комфорт, але і на безпеку. Наприклад, водій зможе почути сигнал іншого автомобіля, якщо йому не заважатиме гуркіт власного.

Віброізоляція – обов’язковий етап

Деякі власники авто помилково вважають, що достатньо наклеїти шумоізоляцію, щоб позбутися зайвих звуків. Але шуми доходять в салон і через вібрацію. Тому першочерговим кроком стане використання віброізоляції. Такий шар матеріалу захистить від звукових коливань в діапазоні до 1000 Гц. Вони проявляються як низькочастотні шуми.

Вібрація надходить від:

двигуна;    

МКПП;

шин;

валів та інших механізмів.

Якщо оминути цей етап, то комфортне прослуховування магнітоли в салоні просто неможливе. Не завжди віброізоляція – це листові матеріали. В деяких випадках використовується рідкий матеріал. Доцільно використовувати його на колісних арках або на днищі автомобіля.

Для зниження загальної маси віброізоляція може клеїтися смугами. Це також знижує загальну вібрацію, та гасить зайві шуми від металу.

Як позбутися зайвих звуків?

Шуму з вулиці можна позбутися лише використавши якісну звукоізоляцію. Шумопоглиначі мають пористу структуру. Наявність порожнин дає можливість затримувати звукові коливання. Використання такого шару дозволяє знизити рівень шуму як мінімум в два рази. Такі матеріали гостро реагують на вологу, тому не підходять для днища або ділянок, де можливе утворення конденсату.

Звукоізолятори необхідні для відображення звукових хвиль. Вони не бояться вологи, та відрізняються високою міцністю.

Спеціалісти з автозвуку рекомендують підходити до питання звукоізоляції автомобіля лише комплексно. Якщо немає бажання клеїти кілька шарів один за одним, можна вибрати універсальну ізоляцію. Такий листовий матеріал складається з кількох шарів, кожен з яких має власні властивості. 


Переглядів: 1978
Поширень: 0

Останні новини