Сергій Моргунов: Наша мета – максимально наблизити до вокзалу громадський транспорт

Сьогодні, 24 березня, міський голова Сергій Моргунов зустрівся з керівництвом регіональної філії "Південно-Західної залізниці" АТ "Укрзалізниця". Обговорювали оновлення вокзальної площі та будівництво мосту на Тяжилів. 

Про це міський голова повідомив на своїй сторінці у Фейсбук: 

Представили виконавчому директору Артему Мироновичу та його команді проєкти для співпраці.
Серед них:

реконструкція Привокзальної площі будівництво шляхопроводу через залізничні колії, який з’єднає вулиці Янгеля та Ватутіна підведення залізничної гілки до Вінницького індустріального парку створення «сухого порту» на території міста.

Проектне бачення оновлення Привокзальної площі ми розробили спільно зі швейцарськими експертами та партнерами з GIZ. Наша мета – максимально наблизити до вокзалу громадський транспорт, а саму площу зробити безбар’єрною та комфортною. Це має бути сучасний транспортний хаб з критими платформами, освітленням та інформаційними табло про прибуття потягів. Реалізація цього проєкту може стати прикладом для трансформації вокзальних площ по всій країні.   
Наступний стратегічний проєкт для Вінниці - вантовий міст, який повинен з’єднати Тяжилів із Замостям. Частина шляхопроводу пролягатиме через залізницю. Тому важливо спільно з «Укрзалізницею» розробити "дорожну карту" у земельних та юридичних питаннях, щоб уже цього року завершити підготовчий процес перед проектуванням. 
На перспективу також розглядаємо будівництво залізничної гілки до Вінницького індустріального парку, це значно б покращило саму логістику, а також підвищило інвестиційну привабливість.


Ще одна цікава ідея стосується створення у Вінниці «сухого порту» - вантажного терміналу з власними під’їзними коліями. 


Проєкти, про які сьогодні говорили на зустрічі, - потребують часу і значних капіталовкладень. І для нас надзвичайно важливо налагодити конструктивний діалог з державною компанією «Укрзалізниці» та об’єднати зусилля задля подальшого розвитку.



Переглядів: 4904
Поширень: 22

Останні новини