Системи обігріву і охолодження

HVAC означає обігрів, вентиляція і кондиціонування, системи HVAC, зустрічаються усюди, від кондиціонера у вашому будинку до великих систем, що використовуються у промислових комплексах і квартирних блоках. Ці системи спрямовані на те, щоб забезпечити керування теплом і комфорт в приміщенні та базуються на використанні принципів термодинаміки, механіки рідини і теплообміну.

Великі коробки кондиціонерів, які ви можете побачити на дахах квартирних блоків або офісних будівель, є прикладами (видима частина) систем HVAC. Їх зазвичай встановлюють у великих промислових будівлях, хмарочосах, квартирах і у внутрішньому просторі.  Вони також є істотним компонентом системи життєзабезпечення, в якій існують правила охорони здоров'я, що вимагають, щоб температура і вологість зберігаються на певних рівнях, використовуючи повітря ззовні.

Але системи нагріву і охолодження, які ви використовуєте у вашому будинку, також є  компонентами системами HVAC, до прикладу такі, як представлені на сайті https://www.bnclimate.com.  Вони можуть мати різну форму, але більшість фундаментальних принципів, що визначають тип їхньої роботи та ефективність, перегукуються від найменшого особистого пристрою, аж до найбільших комерційних установок.

Система обігріву

Системи обігріву можуть мати декілька різних форм.  Деякі мають нагрівачі, щоб забезпечити підігрів повітря, що проходить через воздуховод, в той час як інший популярний вибір - це котли, які підігрівають воду для парових радіаторів, або систем з примусовим рухом води по радіаторами, електричними і тепловими насосами.  Котел, як правило, буде працювати на природному газі або пропані, деякі різновиди використовують газ або масло для підігріву води.

Інший варіант - підігрів підлоги. Тут використовують трубопровід під підлогою і складаються з гнучких трубок, які заповнені водою або розчином гліколю.  Вони можуть нагріти будь-який вид поверхні, в тому числі бетон і є ефективним методом забезпечення тепла в будинку.  Такі системи навіть можуть бути модернізовані для використання під дерев'яними підлогами, однак вони повинні бути ретельно встановлені.

Системи охолодження

Кондиціонери доступні в багатьох формах, від масивних ящиків, призначених для охолодження цілого будинку до портативного пристрою, який можна використовувати в холодильному кліматі, щоб забезпечити прохолоду впродовж короткого літа. Багато кондиціонери можуть бути навіть встановлені вами особисто.  Установка як і раніше є основним проектом, оскільки інтер'єрні та зовнішні елементи системи повинні бути правильно пов'язані, але вони відносно недорогі для покупки і експлуатації.


Переглядів: 1406
Поширень: 0

Останні новини