Паспорти 14-річним вінничанам почали видавати разом з ідентифікаційним номером

Минулого року у Прозорих офісах міста запровадили послугу “є14”. Вона передбачає одночасне оформлення першого паспорта та номера платника податків. Її запуск зменшує бюрократичне навантаження на громадян, мінімізуючи кількість візитів до державних органів. 

«У 2020 році спільно з Міністерством цифрової трансформації ми запровадили нові онлайн-послуги. Найбільш популярною на сьогоднішній день є комплексна послуга «єМалятко». Ми маємо багато позитивних відгуків від батьків, які пройшли цю процедуру і їм не потрібно було відвідувати безліч державних установ.  Також ми працюємо над комплексною послугою «є14». Це послуга яка дає можливість 14-річній дитині під час отримання нею першого паспорту отримати ідентифікаційний код у нас. Раніше його можна було отримати виключно у податковій службі», - розповіла директорка департаменту адміністративних послуг міської ради Ірина Копчук.  

Довідка:

“єМалятко” - це комплексна послуга для батьків новонароджених. За однією заявою, поданою онлайн, можна зареєструвати народження дитини та отримати до 9-ти державних послуг від різних органів влади, потрібних при народженні дитини. 

 

Серед них: 

проведення державної реєстрації народження; 

реєстрації місця проживання дитини; 

призначення державної допомоги при народженні дитини;

призначення допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях; 

внесення відомостей про дитину до Реєстру пацієнтів, що ведеться у центральній базі даних електронної системи охорони здоров’я; 

реєстрація дитини у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків; 

визначення належності новонародженої дитини до громадянства України; 

внесення інформації про новонароджену дитину до Єдиного державного демографічного реєстру з присвоєнням унікального номера запису в ньому.


Переглядів: 1632
Поширень: 1

Останні новини