У Вінниці за 10 років стало більше на 10 підліткових клубів. Де відкриються наступні

Цього місяця Комунальному Закладу  «Центр підліткових клубів за місцем проживання» виповнюється 10 років. За цей час кількість підліткових клубів зросла з 3 до 13.  Окрім цього урізноманітнились напрямки гуртків, серед них є театральна студія, курси з вивчення англійської та польської мов, сучасні танці, різні напрямки рукоділля, малювання, авіамоделювання, вивчення історії міста, проведення екскурсій, футбол, бойовий гопак та інше. Також є інклюзивний напрямок: арт-терапія та соціальна адаптація. 

“Комунальний заклад «Центр підліткових клубів за місцем проживання» розпочав свою роботу у квітні 2011 року. Тоді він став своєрідним майданчиком для запуску різноманітних цікавих проектів для дітей та молоді. У 2011 році діяло три центри: вул. Соборна,91, вул. 600-річчя, 6, вул. Антонова, 28. Зараз мережа закладів налічує 13 клубів”, - розповідається на сайті Вінницької міської ради. 

Директор КЗ «Центр підліткових клубів за місцем проживання» Дмитро Мира розповідає, що вони постійно працюють над збільшенням кількості клубів, відкривають їх у різних районах міста, щоб вінничанам було зручно відвідувати клуби. У цьому році відкрили Центр для дітей дошкільного віку по вул. Янгеля,65. 

“У нас виникла ідея по створенню закладу для хлопчиків та дівчаток саме такого віку і її підтримав міський голова Сергій Моргунов. Тут гурткова робота буде відбуватись за такими напрямками: ранній розвиток, дошколярик, англійська мова, LEGO-клуб”, - повідомляє Дмитро Мира. 

Також директор закладу розповів, що в цьому році будуть реконструювати центр по вулиці Гладкова, 5, що в районі олійножирового комбінату. Зараз там діє футбольний клуб «VinSmart», який активно розвивається. Його приміщення  потребує реконструкції. Після ремонту крім футболу там зможуть займатися шахами, тенісом та іншими видами спорту.

Дмитро Мира розповів, що за десять років роботи КЗ «Центр підліткових клубів за місцем проживання» значно збільшилась кількість відвідувачів. У 2011 році заклад відвідувало 467  дітей. Зараз – 1346. Збільшилась й кількість груп – з 38 до 114. У зв'язку з пандемією навчання наразі проходить у онлайн-режимі. 



Переглядів: 2766
Поширень: 2

Останні новини