У Вінницькій області відзавтра посилюють карантин. Які обмеження вводять

Вінницька обласна рада повідомляє, що відповідно протоколу позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій №8 від 02.04.2021 року на території Вінницької області запроваджуються посилені обмежувальні протиепідемічні заходи з 00.00 годин 03 квітня до 00.00 годин 12 квітня 2021 року.

У зазначений період забороняється:

проведення всіх масових розважальних спортивних, рекламних та інших заходів, крім офіційних спортивних заходів без участі глядачів; проведення культурних масових заходів; приймання відвідувачів у театрах, концертних організаціях, кінотеатрах, інших закладах культури та приймання відвідувачів іншими суб’єктами діяльності у сфері культури; приймання дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку; діяльності культових споруд та приміщень, облаштованих для молитовних потреб, які не забезпечують можливість обмежити кількість відвідувачів з розрахунку одна особа на 5 кв. метрів споруди чи приміщення; проведення релігійних заходів на відкритому повітрі, під час яких не забезпечено дотримання дистанції 1,5 метра між присутніми; відвідування закладів освіти усіх типів та форм власності її здобувачами, в тому числі учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти, крім здобувачів закладів дошкільної та спеціальної освіти.

Також, керівникам структурних підрозділів обласної державної адміністрації, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам, організаціям незалежно від форми власності рекомендують установити для працівників режим дистанційної (віддаленої) роботи.  


Такі рекомендації не стосуються установ та закладів незалежно від форми власності, які надають фінансові, банківські та житлово- комунальні послуги, забезпечують охорону здоров'я, здійснюють продовольче забезпечення, енергозабезпечення, водозабезпечення, зв’язок та комунікації, забезпечують функціонування інфраструктури транспортного забезпечення, сфери оборони, правопорядку та цивільного захисту, об’єктів критичної інфраструктури.


Головному управлінню Національної поліції у Вінницькій області спільно з Головним управлінням Держпродспоживслужби у Вінницькій області доручено посилити, в межах компетенції, заходи державного нагляду за виконанням суб’єктами господарювання тимчасових рекомендацій з профілактики поширення коронавірусної хвороби, затверджених постановами Головного державного санітарного лікаря України.


У разі наступних порушень діяльності суб’єктів господарювання, які обслуговують відвідувачів, тимчасово призупиняти їх діяльність.

Зокрема:

відсутність маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами не менш як 1,5 метра, в т.ч. перед входом до приміщення закладу; відсутність забезпечення працівників засобами індивідуального захисту, зокрема захисними масками або респіраторами, що закривають ніс та рот, та не здійснюється належний контроль за їх використанням; обслуговування покупців без одягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно; відсутність забезпечення централізованого збору використаних засобів індивідуального захисту в окремі контейнери (урни).
 

Переглядів: 4469
Поширень: 10

Останні новини