У Вінниці чоловік погрожував підірвати будинок гранатою. Його знешкодили працівники поліції та спецпризначенці. ВІДЕО

Через неприязні стосунки з родичкою зловмисник погрожував підірвати її будинок гранатою РГД-5. На момент приїзду поліції правопорушник сам зачинився у будинку. 

Відділ комунікації Вінницької області повідомив, що наразі він затриманий, а небезпечний боєприпас знешкоджений.  Під час медичного освідування на стан сп’яніння з’ясувалось, що зловмисник находиться під дією марихуани та алкоголю.   


До поліції близько п’ятої години ранку зателефонувала вінничанка та повідомила, що її родич, з яким вона проживає у приватному будинку по-сусідству, і має неприязні стосунки, погрожує їй розправою. За словами заявниці, вночі нетверезий чоловік влаштував черговий конфлікт, під час якого пригрозив підірвати її предметом, схожим на гранату, яку він тримав у руках.    


Як розповів начальник Вінницького районного управління поліції Віталій Курчик, на місце події виїхали слідчо-оперативна група поліції, вибухотехніки, кінологи та спецпизначенці КОРДу. Оскільки озброєний зловмисник зачинився в середині будинку, було прийнято рішення негайно його затримувати та обеззброїти. Через балкон другого поверху бійці КОРДу потрапили в помешкання та затримали 37-річного зловмисника. Під час огляду будинку на горищі поліцейські вилучили бойову гранату РГД-5 та запал до неї.

Слідством розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення або пошкодження об’єктів власності). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.



Переглядів: 2155
Поширень: 1

Останні новини