Вінницька міська рада посилила співпрацю з фондом ООН, щодо розбудови гендерної рівності

У Вінницькій міській раді підписали Меморандум про взаєморозуміння із Фондом ООН у галузі народонаселення. Завдяки такій співпраці спільно з Фондом ООН здійснюватиметься взаємодія щодо посилення спроможності та ролі міста у розбудові гендерної рівності. Зокрема, поглиблюється співпраця й у реалізації проєкту «Тато-hub». Працюватимуть над іншими міськими ініціативами з відповідального батьківства, гендерної рівності, рівного розподілу домашніх обов’язків і піклування про дитину, запобігання та протидії насильству за ознакою статі та домашньому насильству. 

Вінниця продовжує співпрацювати із Фондом ООН у галузі народонаселення. Так, у травні минулого року UNFPA (представництво Фонду ООН у галузі народонаселення) розпочало нову програму з запобігання та протидії домашньому та гендерно-зумовленому насильству.  Вінниця стала одним із 10 міст  України, де реалізовуватиметься ця програма https://www.vmr.gov.ua/Lists/CityNews/ShowNews.aspx?ID=7050 . 
“Тепер ця співпраця розшириться – у партнерстві з міською радою реалізовуватиметься проєкт для татусів «Тато-hub». Відзначимо, що Вінниця стала одним з перших міст в Україні, де працює клуб для татусів”, - повідомляється на сайті міської ради. 


«В рамках меморандуму у Вінниці працює «TaтоHub» – простір відповідального батьківства, де татусі та діти можуть безкоштовно брати участь у заходах  різного формату: психологічних семінарах і тренінгах, кофімітах та бранчах, майстер класах та спортивних тренуваннях, тощо. Також чоловіки знайомляться і обмінюються досвідом. Проводяться для учасників психологічні семінари. В Вінниці роботу хабу забезпечують наші партнери із ГО «Бюро інституційного розвитку», - розповіла директорка міського Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Наталія Добровольська.


Нагадаємо:
«ТатоHub» - це клуб для татів, де чоловіки можуть навчатися, спілкуватися та ставати ближчими до своїх дітей, тим самим покращуючи стосунки у родині.  Окрім зустрічей з експертами, тати і діти також мають можливість цікаво проводити час разом. Як, наприклад, футбол з татом – незабутні емоції для дівчаток та хлопчиків!
Проєкт створений в рамках Програми «ЄС за гендерну рівність: разом проти гендерних стереотипів та гендерно зумовленого насильства», що фінансується Європейським Союзом та реалізується Фондом ООН у галузі народонаселення  спільно з структурою ООН Жінки. 
 
 
 



Переглядів: 2115
Поширень: 0

Останні новини