Куди телефонувати, коли бачите паліїів сухої трави

Переважна кількість займань в природних екосистемах трапляється через легковажність громадян, котрі не зважають на чисельні застереження рятувальників і з потеплінням почали наводити лад на своїх земельних ділянках та прилеглих територіях шляхом випалювання сухостою та сміття. Вітряна погода сприяє швидкому поширенню вогню, який нерідко перекидається на людські поселення, об'єкти інфраструктури та завдає матеріальних збитків.

“Законом заборонено випалювання сухої рослинності у прибережно-захисних зонах: уздовж річок, навколо водойм та на островах; уздовж морів, морських заток і лиманів та на островах у внутрішніх морських водах,” - повідомляється на сайті Головного управління ДСНС України у Вінницькій області. 


За спалювання сухої трави та листя законом передбачений штраф до 153 тис. грн. За підпал з тяжкими наслідками для природи може загрожувати 5 років в'язниці, згідно Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту лісів, запобігання пожежам на землях лісового та водного фонду, торфовищах та на землях інших категорій».
Радник міського голови Віктор Перлов опублікував список контактів, за якими потрібно телефонувати в разі, якщо ви стали свідком підпалу сухої трави:
 

на "Цілодобову варту": 1560, 0800601560 до Ситуаційного центру міста Вінниця: 067 4-102-101 або до Патрульної поліції Вінницької області 102.

При цьому варто зробити кілька світлин або відео, з яких можна ідентифікувати порушників.
 
 


Теги: пожежники

Переглядів: 2975
Поширень: 2

Останні новини