У Вінницькому ресторані учора тривала масштабна спецоперація. ВІДЕО

У Вінницькому ресторані “Марсель” по вулиці Пирогова учора ввечері зібралося близько сотні правоохоронців. 

У відділі комунікації ГУ НП у Вінницькій області журналістам повідомили, що в ресторані перебували озброєні люди.


«Сьогодні близько 20-ї години на спецлінію поліції «102» надійшла інформація про те що в приміщенні одного з ресторанів перебувають озброєні люди. На місці події працює слідчо-оперативна група поліції за силової підтримки КОРД. Інформація перевіряється», - повідомляється на Фейсбук сторінці Поліції Вінницької області. 


Пізніше з’ясувалось, що в «Марселі» святкував свій День народження кримінальний авторитет. На відео вінницького журналіста, який перебував на місці подій видно, як з ресторану виходить Самвел Манукян (Самвел «Московський») і викрикує: «Слава Україні». Він кілька разів виходив та заходив в ресторан.

Під офіційним дописом Вінницької обласної поліції з’явився коментар адвоката Олександра Білошкурського, який представився адвокатом Самвела Манукяна, де він зазначає, що Самвел святкував свій день народження. Повідомляється, що цей заклад було обрано свідомо, оскільки було розуміння, що про святкування стане відомо правоохоронцям і можуть бути провокації. 


“Якби було за містом, то могли бути затримання і потім довести, що не порушували порядку, або не чинили опору, було б складно. Ніхто не ховався за містом, як дехто в піонерських таборах. Ніхто з відпочиваючих не бажав до даного святкування привертати увагу, не порушував громадського порядку. Увагу привернули самі правоохоронці, вірніше кількість спецпризначинців, спецавтомобілів, перекриття руху пішоходів та ускладнення руху транспорту. Навіщо лякати людей і робити таку демонстрацію сили незрозуміло”, - пише Олександр БІлошкурський. 


За його словами, на пропозицію Манукяна С.З. розділити столи і присісти гостям по 4 чоловіка, правоохоронці відмовилися та повідомили, що в них "вказівка зверху" закрити заклад у зв'язку з порушенням карантинних вимог. Після включення музикантами на прохання Манукяна С.З. Державного гімну України і проголошення "Слава Україні", всі відвідувачі залишили заклад. Навіщо було таку постановку робити, залучати такі сили, так і залишилося незрозумілим.




Переглядів: 4255
Поширень: 0

Останні новини