Небайдужі вінничани організовують прибирання пляжу Хімік та набережної річки біля лікарні ім. Ющенка 

Вінничан запрошують долучитися до прибиранння одного з міських пляжів  - “Хімік”. “Суботник” відбудеться 10 квітня, початок - о 10 ранку.  

Вінничан, які бажають долучитися до прибирання, просять взяти з собою рукавички, а мішками для сміття забезпечать. 

Організатор прибирання Євген Дець каже, що він щоранку гуляє з собакою та помітив, що територія недоглянута, а тому вирішив усе взяти у свої руки та разом з однодумцями влаштувати “суботник”. Хоча спершу він розраховував на допомогу декількох друзів, однак прийти на  пообіцяло більше людей, а тому планують прибрати сміття не лише на “Хіміку”, а ще й на Бригантині. 

Також у неділю, 11 квітня, у Вінниці відбудеться екологічно-просвітницький захід “Не сміти!”. У рамках якого проходитиме прибирання території набережної Південного Бугу біля лікарні ім. Ющенка, просвітницькі лекції, тематичний перформанс від “Чо?When?”, пікнік та катання на каяках. 

Попередній план заходу: 

10:00 - 12:00 - збір на галявині поблизу лікарня Ющенка (точка збору вказана нижче) добирається кожен самостійно. Розпочнуть з лекторію із запрошеними гостями, організатори просять брати з собою каремати.  

12:00 - 15:30 -  початок прибирання території і маркування маршруту «Стежини Здоров'я». Прибирання на виділених ділянках (на суші та на воді за допомогою каяків),  розділяючи сміття  у 5 різних сміттєвих пакетів. Його відвозять на визначені локації. 

15:30 - 17:30 -  планується пікнік, тож органзіатори запрошують приносити із собою бутерброди та солодощі (а найголовніше - свою кружку). Окрім того запланованан культурно - розважальна програма.  

“Щире спілкування на природі, творчий вечір з особливою атмосферою. У нас буде можливість спробувати свої сили та покататись на каяках”, - зазначають організатори.  

Вирученні кошти за відсортованну вторинну сировину підуть на облаштування «Стежини здоров’я».  Сміття, яке підлягає вторинному користуванню, забере та надасть інвентар для прибирання Муніципальна поліція міста Вінниця. 



Переглядів: 2910
Поширень: 2

Останні новини