“Давайте всі разом зупинимо цю пандемію”, - ексмер Вінниці Володимир Гройсман вимагає позачергового скликання уряду, щоб скласти план вакцинації  


Сьогодні 8 квітня Володимир Гройсман записав повторне звернення до уряду з приводу питань вакцинації для українців та ефективності боротьби з коронавірусом.  

У першому зверненні експрем’єр вимагав негайного скликання уряду, щоб вирішити нагальні проблеми в Україні щодо боротьби з пандемією.  

“Минуло три дні від останнього мого звернення, коли я звертався до уряду з вимогою провести надзвичайне засідання і розглянути питання боротьби з коронавірусом. Зокрема, питання вакцинації і питання підвищення ефективності боротьби з коронавірусом. За цих три дні нічого не відбулось. Але що ми маємо за цей час? Ми маємо більше тисячі смертей, ми маємо те, що Україна стала країною номер один серед країн Європи за кількістю захворювань від ковіду і за кількістю смертей. 

Натомість я бачу сьогодні пріоритети, які висвітлює в інформаційному просторі прем’єр-міністр. Він займається розробкою стратегії, концепції якості пального на українських заправках, що є напевно важливим, але в мирний, спокійний час. Нічого зараз немає важливішого, ніж здоров’я українців, здоров’я людей. Зараз ковід не вибирає ні вік, ні стать. Люди помирають як молоді, так і похилого віку. І це величезна проблема і виклик”, - розповідає у відео Володимир Гройсман.

 

Експрем’єр зазначив те, що весь світ визнав. захист від ковіду можливий лише при умові масштабної вакцинації. Натомість широкого доступу до вакцинації в Україні не існує на сьогоднішній день.  

“Тому я говорю: будь ласка, збирайтесь, приймайте рішення і дайте людям абсолютно чіткий план. Не свої заяви, що ви плануєте до кінця року вакцинувати 70% українців. Але рейтингові аналітичні агентства сьогодні говорять про те, що за перше півріччя в Україні буде вакциновано тільки 3% українських громадян, 97% будуть незахищеними. І це на вашій совісті і ваша відповідальність”, заявив Володимир Гройсман.  

У першу чергу Володимир Гройсман наполіг на скликанні позачергового надзвичайного засідання уряду, де чітко буде затверджений план вакцинації: по регіонах, по кількості і доступності вакцин, де буде знято абсолютно штучні обмеження. Усіх українців, які мають бажання вакцинуватись, уряд має забезпечити вакцинуванням, а не так, як це відбувається сьогодні. Уряд повинен абсолютно чесно комунікувати з суспільством. Розповідати, що, коли і як конкретно і якісно буде відбуватись.  

Також Володимир Гройсман звернувся до українських політиків. Вони, на його думку, свідомо, чи несвідомо роблять величезний злочин по відношенню до людей, коли дискредитують саму ідею вакцинації. 

“Ви їх лякаєте, люди починають вагатись щепитись чи не щепитись. І залишаються без відповідного захисту. Весь світ визнав, що єдиний механізм захисту - це вакцинування, іншого просто немає. І тому я закликаю сьогодні всіх українських політиків. Будь ласка, давайте об’єднаємось і підтримаємо кампанію з вакцинаціі. Звертайтесь до своїх виборців, тих, хто вас обирав, із закликом, щоб вони вакцинувались.  

Ми пам’ятаємо недавно, декілька місяців тому, один із відомих українських політиків дозволив собі в прямому ефірі непристойним словом назвати вакцину. І що відбулось? Яка почалась кампанія антивакцинації! Це означає тільки єдине - люди залишаються без захисту. Це безвідповідальна риторика українських політиків, яка не повинна більше повторюватись. Тому давайте об’єднаємось і давайте всі разом зупинимо цю пандемію і зупинимо ковід”, - додав Володимир Гройсман.  



Переглядів: 2386
Поширень: 0

Останні новини