Туристичний хаб, реконструкція вінницького аеропорту та інноваційно-технологічний парк «Кристал» - у Вінниці затвердили план реалізації туристичної стратегії – 2030 

Сьогодні, 9 квітня, у Вінницькій міській раді відбулося друге засідання Комітету з управління впровадженням Стратегії розвитку туризму міста Вінниці до 2030 року. Під час нього затвердили план реалізації туристичної стратегії – 2030. Про це повідомляється на сайті Вінницької міської ради.  

Нагадаємо, що у вересні минулого року була затверджена Стратегія розвитку туризму міста Вінниці до 2030 року, розроблена за підтримки канадського проєкту ПРОМІС. У грудні 2020 року у міськраді затвердили персональний склад Комітету з управління впровадженням цього галузевого документа. 

До складу комітету входять керівники виконавчих органів міської ради та комунальних підприємств, чиї повноваження і функції пов’язані з реалізацією туристичної стратегії. Також його учасниками є представники освіти, Вінницької ОДА та громадськості, які напряму чи опосередковано пов’язані з туристичною галуззю Вінниці та роблять внесок у розвиток міста загалом. 

«Реалізація цієї Стратегії передбачає виконання одночасно багатьох завдань різними департаментами, відділами та підприємствами Вінницької міської ради за участі представників громадських організацій і бізнесу, що ставить перед громадою питання раціонального управління цим доволі складним процесом, – зазначив заступник міського голови Андрій Очеретний. – Хочу наголосити, що пріоритет за реалізацією стратегічних напрямків у сферах культури та туризму залишається на порядку денному міської ради і особисто міського голови попри виклики пандемії, свідченням чого є серед іншого оновлення літературно-меморіального музею М. Коцюбинського і старт втілення амбітних інфраструктурних проєктів: Туристичного хабу та інноваційно-технологічного парку «Кристал». Не менш вагому роль у розвитку туризму має відіграти реконструкція вінницького аеропорту – і все, що залежить від міста, робиться для досягнення наміченої цілі». 



Переглядів: 2726
Поширень: 0

Останні новини