У Вінниці триває "генеральне" прибирання

У Вінниці тривають роботи з прибирання після зими. Про це сьогодні, 15 квітня, розповів директор департаменту комунального господарств та благоустрою міської ради Володимир Ніценко під час чергового засідання виконавчого комітету. Зокрема він повідомив, що комунальні підприємства продовжують очищають тротуари та дороги, зливову каналізацію, триває озеленення міста, а як дозволить погода, фарбуватимуть урни та турнікети. 

Зараз триває приведення в належний санітарний стан близько 180 зупинок громадського транспорту. Прибирають п'ять скверів та бульварів, три зони відпочинку, пам'ятні знаки, кладовища, культові споруди та меморіали тощо. Про це повідомляють у Вінницькій міській раді. 

Завершується омолоджувальна, формувальна та санітарна обрізка більш ніж 600 дерев та понад тисячі кущів. Також весною заплановано посадити більше 40 тисяч квітів, провести роботи з очищення опор зовнішнього освітлення та дерев від оголошень. 

Загалом планують очистити більше 600 колодязів питної води та 35 – відремонтувати. Також готуються до запуску 13 фонтанів, 6 систем поливу. 

Також на весняний період заплановано проведення ремонтів об'єктів та елементів благоустрою. Комунальні служби також планують виконати поточний ремонт асфальтного покриття магістралей та центральних вулиць міста загальною площею 9,7 тис. м2. 

Крім того, розпочалось прибирання пляжних зон, які в цьому році будуть рекомендовані населенню Вінницької міської територіальної громади як місця для відпочинку при наявності позитивного висновку Держпродспоживслужби та відсутності обмежень, пов'язаних з карантином. Це пляжі «Хімік», «Центральний», «Гонти». Згодом тут будуть ремонтувати і фарбувати пляжні елементи. 

Нагадаємо, учора в місті розпочали розставляти корзини з ялівцем виду «Блю Арроу». 



Переглядів: 2883
Поширень: 0

Останні новини