Подушки під голову: чому треба потурбуватися, щоб постіль була зручною

Одним з показників якості життя є стан здоров’я, який залежить не лише від харчування, екології та спадковості. Важливим його чинником є повноцінний відпочинок – сон. Він має тривати не менше семи годин і бути міцним. Досить часто добре виспатися заважає незручна постіль, зокрема, подушка. Словники визначають, що це мішок під голову чи для сидіння, набитий пір’ям, пухом, сіном тощо. Проте практично вона є постільною приналежністю, яка відповідає за зручне розташування голови та шиї.

«Неправильна» подушка стає причиною не лише головного болю та поганого настрою, а й зіпсованого здоров’я. Ситуацію просто виправити в домашніх умовах – треба купити таку, що не несе загрози:

по-перше, гіпоалергенну, гігроскопічну, повітропроникну, асептичну; по-друге, пружну, в міру м’яку, не занадто велику.

Якщо немає особливих медичних показань, то такий варіант влаштує як підлітка, так і дорослу людину.

А от тим, кому доводиться ночувати у готелях, будинках відпочинку, санаторіях, інколи буває непереливки, якщо господар не потурбувався придбати подушки оптом, тим паче що вибір якісних виробів досить великий, як наприклад у магазині «СВ Текстиль». Додатковим стимулом має стати зручна онлайн-співпраця з компанією нового покоління. А також це може бути частиною прибуткового бізнесу.

Яким подушкам віддати перевагу

Відповідальні виробники пропонують лише якісну продукцію, зручну для відпочинку. Тому її ціна є показником в першу чергу властивостей матеріалів та строку служби виробу. Особлива увага приділяється наповнювачам:

натуральні – гусячі пух та перо, вовна. Для тих, хто не страждає на алергію й любить комфорт, ці матеріали – ідеальний вибір. Вони м’які, теплі, добре відновлюють форму. Сучасна обробка позбавляє їх недоліків натуральної сировини – тепер вони асептичні. Потребують ретельного догляду, провітрювання на морозі або сонячному світлі. Для домашнього текстилю використовують захисний покрив тварин, вирощених в особливих умовах; штучні, як бамбукова волокнина, що виготовляється з целюлози. Наповнювач має своєрідний клімат-контроль – у холоднечу зберігає тепло, у спеку охолоджує, є гіпоалергенним матеріалом;

синтетичні – силіконізоване поліефірне волокно, наприклад холофайбер, мікро- й нановолокно («лебединий» пух), комфорель, Thinsulate та інші. Це «рятівна паличка» для алергіків. Помірна м’якість, висока пружність сприяють гарному підтримуванню голови та шиї під час сну. Матеріал легкий, не видає й не накопичує запахів, за умови належного догляду (а він нескладний), служить довго.

Особлива категорія – дорожні «роглики» та ортопедичні подушки різної форми. Вони мають лікувально-профілактичне призначення, тому їх наповнюють матеріалами жорсткішими, проте пружними, наприклад: спіненим латексом, віскоеластиком (еластичний пінополіуретан, чи поролон «з пам’яттю»), гранулами полістиролу.

Для виробів на стільці найкращим наповнювачем стала меблева вата. Значна частина її складу – бавовняне волокно. Така підстилка не створює дискомфорту й довго служить.

З чого шиють чохли для подушок

Для облаштування постелі традиційно вибирають 100% бавовняні матеріали, сумішеві, а також мікрофібру. Їхня гігієнічність доведена роками безпечного використання, тому не викликає сумнівів.

Щільні напірники додатково укріплюю кантом, який не пропускає як натуральний, так і синтетичний пух назовні.

Кольорова гама також не обмежує вибір. Залишається визначитися з розміром та призначенням, щоб зробити замовлення в «СВ Текстиль».


Переглядів: 1927
Поширень: 0

Останні новини