"Їсть креветки, кальмари”, - у “Подільському зоопарку” випустили у відкритий вольєр червонокнижного птаха  

Як повідомляють на сторінці “Подільського зоопарку”  червонокнижного чорного лелеку , притулок якому Подільський зоопарк надав восени, тепер можна побачити у відкритому вольєрі.  

Рідкісний птах живе у товаристві рудих індиків і білого журавля, для якого Подільський зоопарк теж став другим рідним домом два роки тому.  

До зоопарку чорного лелеку передала Державна екологічна інспекція у Вінницькій області. Птаха знайшли у смт Літин Вінницької області.  

За словами директора Подільського зоопарку Євгенія Ткачика, журавель має відставання у фізіологічному розвитку. У птаха проблеми із серцем, недорозвинуті легені, він не може літати. Тож, випускати у дику природу його не будуть, оскільки через проблеми зі здоров’ям він може стати легкою здобиччю для хижаків. 

Новоселець добре пережив зиму. Весь час птах перебував у зимівнику. Тепер він гуляє у відкритому вольєрі і добре споживає їжу. 

У дикій природі лелека чорний живе біля водойм. Тож, любить поласувати рибою, жабами та іншими дарами озер, річок та боліт. 

- Ми годуємо його рибою і морепродуктами, - зазначає директор зоопарку. – Він їсть креветки, кальмари.  

За одну добу ця червонокнижна птаха може з’їсти до 300 грамів риби та морепродуктів. 



Переглядів: 3648
Поширень: 0

Останні новини