На Вінниччині злочинці привласнили майже 300 тисяч гривень з банківських карток громадян 

Днями 28-річному організатору злочинної групи та двом його подільникам підозру оголосили у тюремній камері, де вони відбувають покарання за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Вінницької області. 
Злочинну діяльність зловмисників викрили поліцейські обласного главку поліції спільно з працівниками кіберполіції та внутрішньої безпеки Нацполіції України.  

Члени злочинної групи протягом 2019 – 2020 років,  перебуваючи у місцях позбавлення, ошукали понад десяток громадян з різних областей України. Зловмисники  телефонували до людей, представлялись працівниками банку та привласнювали кошти шляхом операцій з їх банківськими картками. Персональні дані та коди, що отримували в СМС-   повідомленнях, потерпілі самі надавали зловмисникам, - інформує заступник начальника слідчого управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Олександр Білий.  

 
Гроші, отримані злочинним шляхом, засудженим передавав подільник, який перебував на волі. Таким чином, зловмисники привласнили близько 300 тисяч гривень громадян.     

 
Триває розслідування кримінального  провадження, відкритого  за ч. 4 ст. 190 КК України  (шахрайство), процесуальне керівництво в якому здійснює Вінницька обласна прокуратура. За такі злочини  підозрюваним загрожує до  12  років позбавлення волі з конфіскацією майна.  


Теги: кримінал

Переглядів: 2810
Поширень: 0

Останні новини