Мер Маріуполя переймає досвід в управлінні містом у Вінниці

У Вінниці протягом 11-13 травня триває робочий візит представників міської влади Маріуполя. Гості приїхали для обміну досвідом муніципального управління.  

Сьогодні пройшла зустріч з міським головою Сергієм Моргуновим та його заступниками у HUB «Місто змістів».  

 
Очільник Маріуполя Вадим Бойченко зазначив, що вони уже перейняли досвід Вінниці і у наданні послуг людям через Прозорі офіси. «Також ми побачили у Вінниці, і що працює вже у нашому місті, – це підхід до надання послуг населенню. Тепер у нас також є відкриті офіси, ми їх розширили, підсилили, зробили мультифункціональними, – каже Вадим Бойченко. – Я вважаю, що тими знаннями, які мають муніципалітети, потрібно ділитись. Якщо ми дійсно сьогодні думаємо про Україну, про розвиток країни в цілому, то не можна побудувати суперефективне місто, чи навіть область, а всі інші будуть в іншому стані. Тому такі зустрічі повинні бути регулярними, ми повинні ділитись знаннями, досвідом, який ми вже сьогодні маємо. Сьогодні Маіріуполю теж є що показати, і я запрошую у наше чудове місто, адже ми також маємо знання, інноваційні нестандартні підходи, і я впевнений, що Вінниці так само буде цікавий досвід Маріуполя». 

За останні роки це уже другий візит команди Маріупольського міського голови Вадима Бойченка до Вінниці. Вперше знайомство між муніципалітетами обох міст відбулось у 2017-му році. 

Маріупольський міський голова Вадим Бойченко згадав про свій перший візит до Вінниці чотири роки тому і про дружбу між муніципалітетами Маріуполя і Вінниці. «Дійсно, тоді ми приїхали вчитися. І перше, на що я звернув тоді увагу, це чистота у місті. Я запитав у Сергія Анатолійовича, як цього досягнути, і тепер по наших вулицях їздять спеціальні машини-пилососи, які ми вперше побачили саме у Вінниці. Це простий приклад того, як ми застосували побачене у вас, і це працює. Ми запрошуємо вас подивитись, як ваш досвід трансформується у наші результати.   

Друге ваше досягнення, яке ми використали в Маріуполі, це ваш кардіосудинний центр. Ми отримали виклик, пов'язаний з війною. Найбільші медичні заклади, на жаль, залишилась на непідконтрольній території – в Донецьку. Це для нас було серйозним викликом. Ми побачили ваш рівень і почали працювати у цьому напрямку. Тоді прем'єр-міністр України Володимир Гройсман підтримав нашу ініціативу і допоміг фінансово, в тому числі придбати обладнання – ангіограф. Завдяки кардіоцентру ми в два рази скоротили смертність», – каже Вадим Бойченко. 

 
 



Переглядів: 2611
Поширень: 0

Останні новини