У Вінниці стартував пілотний для України проект "Офіс поліцейського"

Вінницька міська рада продовжує співпрацю із Головним управлінням Національної поліції у Вінницькій області. Вінницький міський голова Сергій Моргунов та начальник ГУНП у Вінницькій області Іван Іщенко сьогодні, 13 травня, підписали Меморандум про співпрацю, що спрямований на підвищення рівня захисту прав та безпеки дітей, запобігання дитячій злочинності та своєчасне реагування на негативні тенденції у дитячому середовищі. Одним із проєктів в рамках Меморандуму є створений на базі гімназії №24 «Офіс поліцейського», який стане пілотним для всієї України. 

«Органи місцевого самоврядування самотужки не справилися б з розв'язанням глобальних питань, які пов’язані з розвитком молодіжної політики та захистом дітей. В цьому напрямку важливо об’єднувати зусилля і батьків, і навчальних закладів, і інших структур. Я хочу подякувати Головному управлінню Національної поліції у Вінницькій області за ініціативу. Адже напрямок захисту дітей – дуже важливе питання. Ми, дорослі люди,  маємо захистити дітей, мінімізувати або ліквідувати будь-які прояви насилля чи то в сім’ї, чи то в навчальних закладах. Тому ми підтримали пропозицію щодо створення «Офісу поліцейського» в 24-ій школі, і далі будемо продовжувати нашу спільну роботу», - зазначив Сергій Моргунов. 

 
Мета проєкту «Офіс поліцейського» пролягає у створенні нових методів для протидії булінгу та кібербулінгу, а також формування сучасних підходів для розвитку правової культури та виховання дітей на базі існуючого навчального закладу із залученням сучасних лідерів, які користуються повагою та є об'єктами наслідування для дітей. 

«Одним із пріоритетів напрямку роботи Національної поліції є протидія дитячій злочинності, профілактика негативних явищ в дитячому середовищі та вжиття заходів щодо профілактики вчинення кримінальних і адміністративних правопорушень дітьми. Поряд з цим ми маємо на меті продовжити практику проведення в закладах освіти превентивних  інформаційних заходів та роз’яснювальну роботу серед учнів для убезпечення дітей. Сьогодні ми підписуємо Меморандум про співпрацю та партнерство щодо надання послуг в напрямку ювенальної превенції, створення безпеки в дитячому середовищі. Результатом такої співпраці є впровадження проєкту «Офіс поліцейського». Хочу наголосити, що це пілотний проєкт в державі, і завдячуючи підтримці міської ради, ми можемо першими впроваджувати його, щоб захищати наших дітей від булінгу, кібербулінгу та інших негативних явищ», – сказав начальник ГУНП у Вінницькій області Іван Іщенко. 

 
 


Теги: поліція

Переглядів: 3049
Поширень: 0

Останні новини