У Вінниці розпочали розробку вітальної політики для новоприбулих у місто 

Вітальну політику, яка спрямована на інтеграцію новоприбулих мешканців у громаду міста розпочали у Вінниці. 

Вітальна політика Вінниці буде спрямована на розбудову інфраструктури і розширення спектру можливостей для людей і родин, які приїхали в місто або планують це зробити у найближчі роки, внутрішньо переміщених осіб, іноземних студентів, волонтерів. Про це повідомляють на сайті Вінницької міської ради. 

Одним з перших кроків стало проведення соціологічного дослідження «Нові вінничани про вибір міста, зустріч з містом і життя у місті». Серед позитивних наслідків вибору Вінниці новоприбулі вказують на вдале логістичне розташування міста, комфортність життя в місті, чудову роботу, неагресивних і доброзичливих людей, гарну екологію (чисте повітря). Також – наявність природніх зон у місті (річка, зелені зони), розгалужену мережу освітніх установ, можливості для ведення бізнесу і культурного розвитку, безпечність, а також отримання нового досвіду, нових викликів і розширення кола знайомих і друзів. 

Вітальна політика має на меті організацію якомога прийнятних умов облаштування у Вінниці людей і родин, які приїхали в місто або планують це зробити у найближчі роки, внутрішньо переміщених осіб, іноземних студентів, волонтерів. Вирішення проблем, з якими їм доводиться стикатися, формуванням дієвих програм щодо їхнього включення у життя міста і громади, - кажуть у міськраді. 

Розробка вітальної політики є одним з проєктів, який входить до Інтеркультурної стратегії ВМТГ і реалізується за підтримки німецької урядової компанії «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH». Дослідження щодо розробки у місті нової успішної привітальної політики проводить команда аналітичних центрів «Центр стратегічного розвитку територій» і «Центр соціологічних досліджень Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького» у партнерстві з Вінницькою міською радою. Загальною метою дослідження є розробка вітальної політики ВМТГ в рамках інтеркультурної стратегії та підготовка і презентація проєкту Комплексної програми привітальної політики. 


Переглядів: 2425
Поширень: 1

Останні новини