Сергій Моргунов прокоментував ситуацію у сфері тепла і гарячого водопостачання 

Сьогодні під час сесії Вінницької міської ради міський голова Сергій Моргунов прокоментував ситуацію, яка склалась у сфері теплопостачання. Через неврегульовані на рівні центральних органів влади проблемні питання, чимало українських міст залишилось без гарячого водопостачання, також продовжує обговорюватись питання забезпечення постачання природним газом підприємств комунальної теплоенергетики. 

Нагадаємо, на минулому тижні котельні «Вінницяміськтеплоенерго» залишились без газу, а понад сто тисяч споживачів – без послуги гарячого водопостачання. Відключення відбулось унаслідок зміни механізму постачання газу підприємствам теплоенергетики. Міський голова зазначив, що у результаті вжитих кроків, у тому числі, укладання відповідних угод на поставки газу, вдалося оперативно відновити послугу. 

Він додав, що на сьогоднішній день підприємства теплокомуненерго, у тому числі КП «Вінницяміськтеплоенерго», отримують ліміти природного газу у НАК «Нафтогаз України», тому чекають визначення ціни.  

«Це достатньо серйозне питання і виклик, тому що від ціни на газ залежить розмір тарифу – а це чутлива тема. Ми повинні достатньо відповідально віднестися до наших повноважень, відстоювати інтереси місцевих громад, Асоціація міст України активно працює у цьому напрямку», – зазначив міський голова. 


Переглядів: 2629
Поширень: 0

Останні новини