Вінницька транспортна компанія оприлюднила нові розрахунки на проїзд 

Транспортна компанія просить підняти ціну на проїзд в громадському транспорті до 15 гривень в електротранспорті та 18 грн в автобусах. Вінницькі транспортникия в слід за іншими містами ініціюють питання підняття ціни проїзду в громадському транспорті. Орєнтовно нові тарифи почнуть діяти восени.  


Як розповів "Місту над Бугом" директор Вінницької транспортної компанії Михайло Луценко, обґрунтований тариф нині становить 15 і 18 гривень. Оскільки востаннє його переглядали у 2018 році й вже тоді він був збитковим для підприємства. Триває постійне здорожчання усіх складових тарифу. Водночас пасажиропотік у тролейбусах та автобусах Вінниці за рік скоротився вдвічі, на понад 55%. Це і призвело до потреби збільшувати вартість проїзду. Проте, кінцеве рішення по тарифу приймуть на виконкомі  міськради.  

Наразі ВТК має 126 трамваїв, 163 тролейбусів, 67 автобусів, - розповів Михайло Луценко. Це 222 км контактної мережі, колійне господарство, два десятки тягових підстанцій, десятки одиниць спецтехніки. Цей ресурс потребує постійного обслуговування та вчасного ремонту, щоб якісно надавати послуги перевезення пасажирів. Оскільки у Вінниці  вже 14 років поспіль краща транспортна система, треба тримати рівень. Усі резерви транспортної компанії наразі вичерпані. До того ж за три роки серйозно збільшились складові тарифу. 

Тривалий час над цим працювали наші економісти. До того ж така ситуація не лише у Вінниці. Наразі переглядають тарифи на проїзд у громадському транспорті у багатьох містах. Приміром, львів'яни з кінця травня їздять по 10 грн. У них діє базовий єдиний тариф для трамваїв, автобусів і тролейбусів. А розрахунки були на 12,5 грн – трамвай/тролейбус та 14 грн – автобус. «Київпастранс» теж звернувся до київської влади з заявою або компенсувати збитки через фінансову підтримку з бюджету столиці, або встановити економічно обґрунтовані тарифи. Для столиці він становить на рівні 25 грн для наземних видів громадського транспорту. Триває перегляд тарифів у Дніпрі, Миколаєві, Запоріжжі та інших містах, – зауважив директор ВТК. 

Нагадаємо, з 1 червня піднялася плата за проїзд у вінницьких маршрутках.



Переглядів: 11432
Поширень: 70

Останні новини