Тариф 18 і 15 грн на проїзд у Вінницькій міськраді відхилили та назвали оптимальну вартість 

У департаменті економіки та інвестицій міськради визначили оптимальний тариф – 8 грн за поїздку. Повідомляється, що варто захистити інтереси пасажирів. 

– До виконавчих органів міської ради звернулось комунальне підприємство "Вінницька транспортна компанія" з проханням переглянути тарифи на проїзд у міському авто та електротранспорті. Запропонували тариф 15, 19 на проїзд в електротранспорті і 18, 06 в автобусах. Ми перевірили розрахунки, і можу сказати, що вони об’єктивні. Проте, з урахуванням економічної ситуації в країні, зростання цін на все і водночас  низьку платоспроможність населення, – міська влада не може допустити такого зростання ціни проїзду. Адже ми повинні подбати про вінничан, – каже “Місту над Бугом” директор департаменту Максим Мартьянов. 
Проаналізувавши витрати та пасажиропотік у розрахунках планових тарифів, провівши ряд переговорів, зокрема і з транспортниками, вважаємо, що максимальна вартість поїзду в муніципальному транспорті може становити не більше 8 грн. Водночас такий тариф збитковий для підприємства. За таких умов про розвиток міського транспорту не йдеться. 

Визначений тариф вдвічі менший за економічно обґрунтований рівень. Максим Мартьянов пояснює, -  усвідомлюють, що він не покриє витрати підприємства повною мірою і міський бюджет і надалі частково дотуватиме  "Вінницьку транспортну компанію", щоб забезпечити послуги перевезення пасажирів. 

Зазначимо, що 4 червня оприлюднять проєкт рішення виконкому міськради з новими тарифами на проїзд у муніципальному транспорті. Протягом місяця зацікавлені сторони можуть надіслати свої пропозиції та зауваження. Після чого проєкт рішення винесуть на розгляд виконкому міськради. 



Переглядів: 6609
Поширень: 27

Останні новини