У Вінниці почався триденний візит делегації з Франції 

До Вінниці з триденним візитом приїхала офіційна делегація з Франції. Сьогодні під час стартової зустрічі з представниками Вінницької міської ради, обласної ради та облдержадміністрації французькі експерти обговорили мету та плани перебування у Вінниці.  

Нагадаємо, співпраця з Діжоном триває ще з 2019 року. З того часу за результатами онлайн і офлайн зустрічей визначили 4 напрямки співпраці. А саме:  

створення агрокластера за участю промислових компаній та агровиробників Вінниці та Вінницької області спільно з компанією «VITAGORA»,   створення агрохабу, покращення системи питного водопостачання i водовідведення,   управління водними ресурсами, що використовуються для сільського господарства. 

«Я радий вітати вас у Вінниці, нарешті після майже двох років в умовах пандемії ми зустрілися не в онлайні, а вживу. І ми послідовно рухаємося в напрямку поглиблення нашої співпраці. Мені приємно, що ця співпраця не обмежилася тільки на рівні міст Вінниці та Діжона, а й розширилася на Вінницьку область та регіон Бургундія Франш – Конте. Саме така ідея виникла, коли наша делегація перебувала в Діжоні. Важливо, що це сприяє розвитку дружніх стосунків не тільки між нашими містами, а й між Францією та Україною. Сподіваюся, що перебування наших гостей у місті Вінниці буде продуктивним, і ми отримаємо гарний підсумок для продовження спільної роботи. Можливо, це будуть і додаткові ідеї. Важливо, що за цих два роки нашої співпраці ми чітко визначили чотири пріоритетних напрямки, в яких потрібно рухатися. І є конкретні зрушення. Ми вже передбачили у бюджеті громади 1,5 млн грн для розвитку агрохабу», - зазначив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

 

Президент компанії «BETEN INGENIERIE» Жан Рош зауважив, що для ефективного партнерства важливо якомога краще вивчити запити кожної із сторін. «Ці три дні, які ми проведемо у Вінниці, дуже важливі, щоб члени нашої делегації зрозуміли якомога точніше очікування Вінницької області. Відповідно, за результатами цього візиту, ми можемо підготувати програму візиту у Францію таким чином, щоб організувати зустріч з тими підприємствами, які максимально можуть відповідати на ваші запити. Основна мета – це харчова безпека та екологічний підхід до розвитку сільського господарства на наступне десятиліття». 

Перший день перебування французької делегації у Вінниці досить насичений. На його початку у Хабі «Місто змістів» презентували ключові напрямки співпраці. Після чого представники французької делегації розділяться на дві групи. Одна група познайомиться з провідними підприємствами агропромислової галузі міста та області, інша - спілкуватиметься із студентами та викладачами Вінницького національного аграрного університету, відвідає Інститут кормів та сільського господарства Поділля НААН тощо. 


Теги: делегація

Переглядів: 2391
Поширень: 1

Останні новини