Як у Вінниці пройшов Вікенд мандрівників. ФОТОРЕПОРТАЖ 

Цими вихідними у Вінниці на Території SUN відбувся другий Вікенд мандрівників. Подію, присвячену пішим і веломаршрутам та майбутньому старту проєкту Camino Podolico, відвідало близько півтисячі людей. 

Захід проводився просто неба з дотриманням санітарно-епідеміологічних норм. Для зручності учасників на Території SUN розгорнули наметове містечко та забезпечили додатковий трансфер у день активностей на базі колишнього санаторію М. Коцюбинського. Про це повідомляють на сайті міської ради. 

Організували подію департамент маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради, Барська міська рада і туристичний клуб «Бідняжка», а партнерами виступили мережа туристичних магазинів Gorgany та ГО «Мистецьке об'єднання «Плай».  

У суботу активісти, блогери та досвідчені мандрівники ділилися досвідом з вінничанами. Серед учасників заходу відомі письменники та блогери Максим Беспалов, Сергій Нагорний («Нагорні походеньки»), Володимир Кохан (проєкт «Хащі»), Ярина Квітка та Володимир Муляр («Двоколісні хроніки»), учасники проєкту Ukraїner, які вирушили в експедицію Поділлям для зйомок нових сюжетів.  

Турклуб «Бідняжка» організував благодійний гаражний розпродаж, кошти з якого передали на лікування немовля з Вінниці Артема Серветніка.  

Паралельно з виступами та презентаціями у перший день Вікенду були доступні й інші активності: слеклайн, скелелазіння на Сабарові, велозаїзди та плавання на каное, спікінг-клаб з волонтерами Європейського корпусу солідарності з Італії, Туреччини та Нідерландів від ГО «Центр розвитку Пангея Ультіма». Також було організовано дитячі активності з аквагримом, конкурсами та майстер-класами. Ввечері на гостей Вікенду чекав концерт відомого етно-ф’южн-гурту Folknery, на який зібралися любителі не лише подорожей, а й сучасної фолькової музики. 

«На тлі боротьби з пандемією COVID-19 і значного скорочення масових заходів ця подія стала ковтком свіжого повітря для всіх, хто скучив за подорожами та змістовним дозвіллям, – каже директор департаменту маркетингу міста та туризму Олександр Вешелені. – Цими вихідними Вінниця стала живим майданчиком знайомств і обміну досвідом мандрівників із Харкова, Трускавця, Тернополя, Житомира, Києва, Хмельницького й інших куточків України. Ми вкотре побачили, що Територія SUN має потенціал розвитку і як рекреаційної, і як туристичної, і як культурної зони. Сподіваюся, у сезоні 2021 року ми зможемо втілити ще ряд цікавих форматів та фестивалів у цьому мальовничому куточку Вінниці». 

Другого дня охочі стали першопрохідцями Подільського шляху святого Якова, що має сполучити 10 громад від Вінниці до Кам’янця-Подільського історичною дорогою через місто Бар. Перед проходженням учасники отримали інструктаж та виконали суглобну гімнастику. За день вони підкорили частину маршруту довжиною в 15 км – з Вінниці до Селища.  


Теги: туризм

Переглядів: 3462
Поширень: 0

Останні новини