У Вінниці стартувала масштабна реконструкція парку “Кристал” 

У Вінниці стартувала масштабна реконструкція технопарку «Кристал». Про це повідомив на своїй сторінці мер міста Сергій Моргунов.  

Технопарк буде першим муніципальним центром інновацій в Україні. Корпус заводу на 600-річчя перетворять у сучасний бізнес-інкубатор, який стане магнітом для креативної молоді. Цим стратегічним проектом у Вінниці займаються з 2018 року. Через пандемію вимушено відтермінували старт робіт. 

Інноваційно-технологічний парк «Кристал» займе три поверхи – 8,5 тис. кв м приміщень. У старій будівлі демонтують зношені конструкції: покрівлі, перегородки, підлоги. Натомість укріплять фундамент та влаштують монолітні залізобетонні перекриття, замінять дах на мембранний та змонтують колони. Усе мають встигнути виконати до кінця цього року.  

На будівництво зарезервували 23 млн грн, з яких 8,5 млн – з бюджету громади, решту – залучили з державного бюджету.   

Архітектурне рішення будівлі відповідатиме головній ідеї центру – інноваційність. Функціонал розробляли, спираючись на кращий світовий досвід. Щодо концепції майбутнього парку «Кристал» - радились з експертами технопарку з польського міста Кельце.  

На площах технопарку розмістяться: 

ІТ-школа   лабораторія Fab Lab для стартапів   навчальний центр для дорослих  дитячий техноцентр   коворкінг   понад 100 класичних та клубних офісів  конференц-зали. 

“Наша мета – аби за кілька років цей простір «ожив». Інноваційна активність прибавить серйозні інвестиції. Упевнений, що інноваційно-технологічний парк стане важливою точкою опори для економіки не тільки нашого регіону, але і країни. І важливо, що технопарк відкриє можливості самореалізації для талановитих молодих людей, які зможуть бути успішними у рідному місті”, - пише мер. 

 
 



Переглядів: 4274
Поширень: 0

Останні новини