Переломи, вивихи, остеохондрози, сколіози: чому не можна відкладати візит до травматолога-ортопеда у Вінниці?

Знайти професійного лікаря травматолога-ортопеда у Вінниці – важливо для кожного жителя міста. Адже травматичні ситуації трапляються мало не щодня, а з проблемами опорно-рухового апарату, такі як деформація колінних суглобів, артрити, плоскостопість, радикуліт, п’яткові «шпори», кісточки на великих пальцях ніг (Hallux valgus) та ін., на жаль, стикаються як дорослі, так і діти.

А з більшістю травм, такими як от переломи (відкриті та закриті), забої, розтягнення та розриви зв’язок, розриви сухожилків та м’язів, розрив меніску, рани рук та ніг необхідно одразу їхати до лікаря травматолога, а не чекати направлення від сімейного лікаря. Адже в цих випадках ситуації потребують негайного рішення.

Тому номер телефону хорошого спеціаліста в такій області медицини як травматологія та ортопедія краще мати у своєму телефоні завжди.

Отже, здаємо вам «явки і паролі».

У Вінниці в лікувально-діагностичному центрі «Меділюкс» приймає високопрофесійний лікар з 10-річним стажем у роботі з дитячою та дорослою ортопедією та травматологією, Володимир Сергійович Мрищук.

Володимир Мрищук проводить обстеження з використанням сучасного обладнання експертного класу, що гарантує їх точність і високу швидкість постановки діагнозу. Результати більшості аналізів готуються в найкоротші терміни. Пацієнти можуть отримати їх в день здачі

Застосування сучасних методик лікування дозволяє навіть в запущених випадках усувавати всі симптоми і причини різних патологій.

Окрім того, перевагою прийому в «Меділюксі» є крокова доступність до усіх видів діагностики та лікарів інших напрямів, думка яких, в залежності від патологій, може стати ключовою у визначенні подальшої тактики ведення лікування.

Коли варто звертатись до травматолога-ортопеда?

До лікаря травматолога-ортопеда варто піти на прийом, навіть коли, на перший погляд, немає жодних симптомів чи скарг на погіршення здоров’я з боку кістково-м’язової системи. Вінничани, які мало рухаються, ведуться сидячий спосіб, або займаються професійно спортом, мають зайву вагу, з метою профілактики варто звернутись до травматолога-ортопеда.

Ви можете й не знати, що у вас прогресує сколіоз, а через фізичні навантаження деформуються колінні суглоби.

Також необхідно звернутися до травматолога-ортопеда, якщо у вас:

Болі в кістках, кінцівках у спокої Поява видимих деформацій скелету Дискомфорт або болі при рухах (активних чи пасивних) Будь-яка закрита травма в анамнезі (спортивна, побутова, ДТП) Відкриті травми (рани), які стосуються кінцівок Відчуття тиснення або стороннього тіла, об’ємні утворення в області кісток або суглобів Викривлення хребта або зміна постави, ходи Вродженні або інфекційні захворювання опорно-рухової системи Ознаки запалення в області кісток, суглобів (набряк, почервоніння шкіри, локальне підвищення температури) Спазми м’язів Симптоми специфічних захворювань (поява «шишки» на великому пальці стопи, болі при ходьбі на підборах, згинальні контрактури долоні)

Список захворювань і деформацій, якими займається фахівець, величезний. Та все ж можна виділити декілька найчастіших причин звернень до травматолога-ортопеда -  це переломи,  плоскостопість, сколіози, артрити, артрози, дисплазія тазостегнових суглобів, вальгусні деформації.

Що вас чекає на прийомі у травматолога-ортопеда?

На прийомі у лікаря спочатку проводиться бесіда, на якій необхідно розповісти про стан здоров'я, висловити свої скарги. Лікар проведе поверхневий огляд. Та перш ніж скласти план лікування, ортопед-травматолог назначає діагностичне обстеження, аби мати уявлення про ступінь та місце пошкодження. Ультразвукова діагностика дозволяє оцінити стан м’язів, зв’язок, сухожиль, шийного відділу хребта тощо. Рентгенографія виявляє переломи, остеохондрози, пухлини. Залежно від характеру пошкодження, клінічних прогнозів, стану хворого та за необхідності травматологи-ортопеди додатково назначають КТ чи МРТ.

Та ні в якому разі не можна ставити діагнози самим собі з допомогою інтернету. Навіть не намагайтесь читати МРТ чи результати інших видів діагностики. Самолікування може мати критичні наслідки для вашого здоров’я.

Приймає лікар травматолог-ортопед Володимир Мрищук в лікувально-діагностичному центрі «Меділюкс», на вул.  М. Литвиненко-Вольгемут, 5. Записатись на прийом можна за телефоном: 0 800 33 01 30.


Переглядів: 5160
Поширень: 8

Останні новини