Найбільш затребувані види кредитування серед українського населення

Сьогодні позика – це один з найпопулярніших способів придбання різних видів товарів або послуг.

Види позик різняться: вони можуть бути як великими, наприклад, для придбання нерухомості, так і малими – для придбання побутового обладнання та комп’ютерів та різних товарів.

Є багато способів позичити кошти, оскільки є вибір. Достатньо лише переглянути яка кількість МФО України - список на Сравнібанк, відразу стає зрозуміло, що сфера кредитування стрімко розвивається і розширюється.

Споживчий кредит

Споживчий кредит є формою кредитування та служить засобом задоволення різних споживчих потреб населення.

Найбільша група – це цільове призначення. До найпопулярніших належать:

Споживачий – для різних цілей. Автомобільний кредит – на придбання нового або б / в автомобіля. Іпотека – для придбання житла. Освітній – для здобуття вищої професійної освіти або підвищення кваліфікації. Овердрафт – позика, за якою банк перераховує кошти на пластикову картку із погашенням відсотків та на короткий проміжок часу. Довірча позика – невеликі суми на короткий термін та за одним документом. Надзвичайна боргова позика (для розв’язання термінових завдань).

Найчастіше використовуються банки: «ПриватБанк», «ПУМБ», «UKRSIBBANK». Наприклад, ПУМБ пропонує звичайне кредитування, де гроші можна отримати готівкою, та укладення договору про цільове використання кредитної картки. Це означає, що клієнт фінансової установи може витратити ці гроші лише заздалегідь визначеним чином.

ПриватБанк має популярний кредит «KUB» для поповнення оборотних коштів.

Загалом, кредит – це соціальні відносини, що виникають між суб’єктами господарювання у зв’язку із взаємною передачею вільних коштів (цінностей) з метою тимчасового користування на основі повернення, оплати та добровільності.

Популярні види позик в Україні

    Іпотека. Банк надає кошти на одну конкретну мету – придбання житла. Усі умови кредитування спрямовані саме на це, а витрачати кошти на інші цілі заборонено або просто неможливо, оскільки переказ коштів з банку негайно спрямовується на рахунок забудовника. Споживчі позики. Ці гроші можна використати лише для придбання товарів. А якщо надається банком – лише в магазинах, які є партнерами фінансових установ. Лізинг. Мова йде про довгострокову оренду транспортного засобу з правом подальшої покупки. Це відносно новий вид позики для України, але він неухильно набирає популярності серед населення.

Позику можна отримати в будь-якій з її форм:

    Готівкою. Ви прибудете до відділення банку чи мфо, де укладете договір позики та отримаєте готівку. Якщо ви видали кредитну картку та зняли гроші з банкомата, це також вважається позикою готівкою. Безготівковий. Якщо грошей ви не отримаєте, але вони будуть негайно переведені на рахунок продавця, тобто без фази форми готівки, така позика вважається безготівковою. Лізинг та іпотека також потрапляють до цієї категорії, якщо банк реалізує угоду відповідно до умов контракту. Онлайн. При звернені до мікрофінансової установи можна отримати гроші до зарплати з мінімумом вимог. Деякі організації видають онлайн позики навіть до 50000 грн без довідки про доходи https://sravnibank.com.ua/kredity-nalichnymi/summa-50000-srok-36/, але таких не багато.
Кредитний договір між банком та позичальником може бути укладений на різний проміжок часу. Залежно від цього розрізняють такі види позик: Короткотермінові, як правило, термін повернення такої позики не перевищує одного року. Середньостроковий – від одного до 5 років. Довгострокові позики надаються на термін до 30 років (наприклад, іпотека). Нещодавно були надані позики або в натуральній формі, або у формі кредитної картки. І якщо банки найчастіше видають готівку за цільовими програмами, то майже кожен громадянин може отримати картки з певним лімітом для різних потреб.

Отже, можна зробити висновок, що актуальність позик зростає. Фінансові установи готові надавати позики фізичним особам, але на різних умовах кредитування. Звичайно, ви можете самостійно зібрати необхідну суму, але це займе багато часу. А інфляція може знецінити накопичену суму. Тому фізичні особи найчастіше обирають найбільш відповідний варіант для задоволення своїх фінансових потреб – отримання позики.


Переглядів: 2603
Поширень: 2

Останні новини