Деякі категорії пільговиків матимуть необмежену кількість поїздок у вінницькому громадському транспорті 

Сьогодні на сесії депутати підтримали рішення, згідно з яким батьки багатодітних сімей, які мешкають на території ВМТГ, та в яких виховується п’ятеро і більше дітей, а також діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, матимуть необмежену кількість поїздок у транспорті КП «ВТК». За ці послуги підприємству відшкодовуватимуть кошти з бюджету громади. Так само як і за проїзд учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та прирівняних до них осіб,  які не проживають у Вінницькій міській територіальній громаді, але приїжджають до міста на лікування в медичні заклади. 

Про це повідомили на сайті Вінницької міської ради. 

З 2015 року держава не відшкодовує кошти за перевезення пільгових категорій населення транспортним підприємствам в міському електротранспорті та автомобільному транспорті загального користування. І їх компенсовують бюджети громад. Наприкінці минулого року учасники бойових дій, які їздять до Вінниці на лікування, звернулись з пропозицією та проханням до органів місцевого самоврядування – щоб на час перебування у медичному закладі вони могли користуватись пільгами на безкоштовний проїзд у громадському транспорті.  

Фахівці департаменту соціальної політики міської ради обговорили це питання з керівниками медичних установ. І було прийнято рішення, що заклади отримають електронні квитки, якими зможуть користуватись пільговики. А міська рада буде відшкодовувати транспортній компанії вартість перевезення учасників бойових дій за рахунок бюджету громади.  

«Вводиться безліміт на проїзд для батьків багатодітних сімей, які мешкають на території Вінницької міської територіальної громади, та в яких виховується п’ятеро і більше дітей віком до 18 років. А також для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. У Вінниці проживає 248 таких діток.  Вони отримають електронні проїзні  квитки з необмеженою кількістю поїздок. Квитки цим категоріям пільговиків видаватимуть безкоштовно», - розповіла директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова. 



Переглядів: 2791
Поширень: 1

Останні новини