На Вінниччині створять 3D-тур Барської кераміки 

Громадська організація «Барський міський художній аматорський театр» приступила до реалізації масштабного проєкту «Відродження традицій Барської кераміки v.2.0». Він передбачає створення тримовного віртуального 3-D музею Барської кераміки, у якому буде зібрано раніше виявлені зразки виробів та ті, що будуть знайдені. Про це повідомляють на сайті газети “День”. 

Крім того, у рамках проєкту планують розробити портфель сувенірно-навчальної продукції, який дозволить популяризувати Барську кераміку як бренд громади. Також проведуть Всеукраїнську онлайн-конференцію «Місце Барської кераміки в гончарній спадщині України», яку Барський МХАТ проведе з Харківською державною академією культури та Українським центром культурних досліджень 12 вересня 2021 року. 

«Цей проєкт є продовженням однойменного проєкту, реалізованого нашою командою за підтримки Українського культурного фонду в 2018 року. Він має на меті відродженням славнозвісної Барської кераміки – бренду Поділля ще з XVII століття та до початку ХХ століття одного із найпотужніших старовинних гончарних осередків України, – коментує керівник проєкту, директор ГО «Барський МХАТ» Роман Григорєв. – Цього разу ми отримали фінансову підтримку 637 тисяч гривень і знову від Українського культурного фонду. Левова частка буде витрачена на тримовний віртуальний музей Барської кераміки, який можна буде оглянути скориставшись аудіогідом на трьох мовах: українській, англійській та польській. Це буде єдина інформаційна база, який міститиме усі відомості про керамічний бренд нашої громади». 


Переглядів: 2136
Поширень: 0

Останні новини