До Вінниці приїхала делегація з Польщі 

У Вінниці з дводенним візитом перебуває делегація з Польщі. Гості приїхали, щоб дізнатись, як у Вінниці налагоджена робота з підлітками та молоддю. У планах – відвідати Центри підліткових клубів за місцем проживання та познайомитись з містом. Про це повідомляють на сайті міської ради. 

Директор мережі КЗ «Центр підліткових клубів за місцем проживання» Дмитро Мира розповів, що до Вінниці приїхали колеги з мережі польських дитячих закладів «Сємаха». «Ця мережа має у Польщі великі комплекси приміщень, у яких працюють центри розвитку дозвілля дітей. Коли ми відвідували Польщу, тоді і  познайомились з роботою таких закладів. Кожен з наших педагогів взяв для себе з цієї поїздки щось нове у плані підходів до роботи, проведенні цікавих та креативних заходів», – говорить Дмитро Мира. 

Сьогодні гості з Польщі відвідають позашкільні заклади Вінниці. «У перспективі ми хочемо розширювати мережу наших Центрів підліткових клубів не лише по місту, а й на приєднаних територіях. Я думаю, що колегам з Польщі є що перейняти у нас.  Адже у кожного свої напрацювання. Саме головне – ми повинні приділяти увагу дозвіллю підлітків, дітей  та молоді, аби вони завжди відчували підтримку», – зазначив Дмитро Мира. 

Закордонна делегація цікавилась, які саме напрямки гурткової роботи діють у Центрах, скільки дітей відвідує заняття, які заходи проводять для них. Представник товариства «Сємаха» Маріуш Хорновський розповів, що у Кракові їхній заклад відвідує понад сто українців, а ще сім років тому було лише  5-6 молодих людей з України. "Ми докладаємо багато зусиль, щоб вони відчували себе добре, як у великій родині. Тепер у нас є ідея налагодити співпрацю України з Польщею. Ми хочемо привезти до вашого міста польську молодь, щоб вона побачила, як у Вінниці живуть їхні однолітки", – каже Маріуш Хорновський. 


Теги: делегація

Переглядів: 2081
Поширень: 0

Останні новини