У Вінниці двоє учасників бойових дій отримали гранти на підтримку бізнес-ідей 

Сьогодні, 6 липня, у HUBі «Місто змістів» Тематичний Фонд «Арсенал Підтримки» підбили підсумки конкурсу бізнес-ідей «Ти зможеш! Ми допоможемо!». За його результатами двоє учасників - Леонід Гуменний та Юлія Гаврилюк - отримали грантову підтримку на реалізацію своїх проєктів. З ними й підписали угоди про фінансування ветеранських бізнесів. Про це повідомляють на сайті Вінницької міської ради.  

У січні цього року Тематичний фонд «Арсенал підтримки» спільно із благодійним фондом «Подільська громада» оголосили конкурс бізнес-ідей для учасників бойових дій, ветеранів та військовослужбовців запасу. Було подано 29 заявок. Для учасників конкурсу провели навчання за підтримки міського освітньо-аналітичного центру допомоги ветеранам АТО/ООС, членам їх сімей та сім'ям загиблих «Ветеранський простір». В результаті вони презентували свої проєкти. 

 «Це перший конкурс, який ми провели. Учасники пройшли навчання, презентували свої проєкти і ми визначили два переможці. Це Леонід Гуменний - учасник бойових дій та Юлія Гаврилюк – дружина ветерана та переселенка. Приємно, що поповнилася наша ветеранська спільнота підприємців, які мають соціальну складову. Адже переможці мають долучитися до наповнення нашого фонду», - розповів голова наглядової ради ТФ «Арсенал Підтримки» Володимир Сироватко. 

Переможниця конкурсу з проєктом «Домашні смаколики від Юлії «Garden Stars» Юлія Гаврилюк відзначила, що ці кошти підуть на підтримку уже існуючого бізнесу. 

«Ми переселенці і коли відновлювали чоловікову батьківщину, то єдине, що там було вціліле – це сад. Він гарно плодоносив, і я вирішила - буду готувати для дітей козинаки. А робила їх з того, що родило в саду. А потім з'явилися мармеладки, цукати, різні конфетюри, фруктове морозиво. Так я стала «феєю солодощів». Зараз займаємося вирощуванням малини. До нашої справи долучились друзі. Ми виготовляємо широкий асортимент продукції. Маємо докупити обладнання, якого нам бракує», - розповіла Юлія Гаврилюк. 

Ще один переможець конкурсу з проєктом «Виробництво продукції з в'яленого м'яса «Griffin's kitchen» Леонід Гуменний розповів, що виготовлятимуть прошуто, хамон та загалом весь спектр продукції із в'яленого м'яса. 

«Починалося все з хобі. Я і двоє моїх побратимів готували цю смакоту. Хто пробував нашу продукцію, просили продати їм. Дружина відправила мене на конкурс, аби я пройшов навчання. Поки на ринок зі своєю торговою маркою не виходимо. Адже не вистачає ні обладнання, ні оборотних коштів», - додав Леонід Гуменний. 


Переглядів: 2186
Поширень: 0

Останні новини