«Укрексімбанк» долучився до Порядку часткової компенсації відсотків за залученими кредитами

Сьогодні, 13 липня, відбулось підписання Генерального договору про співпрацю між виконкомом міської ради та АТ «Укрексімбанк» в рамках Порядку часткової компенсації відсотків за залученими кредитами суб'єктам малого та середнього підприємництва за рахунок коштів бюджету Вінницької МТГ. 

На сайті Вінницької міської ради зазначають, що залучення нових банків-партнерів дозволить збільшити кількість представників вінницького бізнесу, які зможуть скористатись цим механізмом. І, як результат, це допоможе їм здешевити вартість залучених кредитних коштів на розвиток підприємництва та створити нові робочі місця.

Підтримка малого і середнього підприємництва та створення сприятливого бізнес-клімату у Вінницькій МТГ є одним з пріоритетів роботи міської влади. Серед напрацювань у цьому напрямку – Порядок часткової компенсації відсотків за залученими кредитами суб'єктам малого та середнього підприємництва, який діє у Вінниці з 2018 року. Основною його метою є здешевлення вартості залучених кредитних коштів на розвиток підприємництва, детінізація економіки громади, створення нових робочих місць та, як результат, розвиток малого та середнього бізнесу. 

У позичальника компенсація покриває від 25 до 100 % платежів за користування кредитами (відсотки по кредиту).

Сьогодні Генеральний договір про співпрацю між виконкомом міської ради та АТ «Укрексімбанк» з боку міської ради підписав заступник міського голови Андрій Очеретний. «Досвід роботи щодо Порядку часткової компенсації відсотків за залученими кредитами суб'єктам малого та середнього підприємництва позитивний, тому ми повинні рухатись далі та розвивати цей напрямок. 

Тепер до цієї важливої для вінничан програми залучено чотири банки: «Ощадбанк», «Укргазбанк», «Кредобанк» та «Укрексімбанк», – каже Андрій Очеретний. – Нагадаю, що у травні 2020 року ми прийняли програму «Вінничани важливі», де одним із ключових моментів для розвитку малого і середнього бізнесу була програма здешевлення кредитних ресурсів для наших підприємців. Малий та середній бізнес є пріоритетним для Вінницької міської ради. Ми розуміємо, що саме цей бізнес наповнює бюджет територіальної громади».

Також він розповів, що Порядком часткової компенсації відсотків за залученими кредитами наразі скористалось 11 підприємств, серед яких ПрАТ «Вінницька харчосмакова фабрика» та бізнес, який працює у медичній сфері. «Як наслідок, ці підприємства поліпшили свої фінансові можливості і почали більше платити податків у бюджет територіальної громади. У рамках Порядку було видано кредитів на загальну суму 13,4 млн грн. Загальна сума компенсації всім учасникам процедури склала 1,52 млн грн за три роки. Вони змогли модернізувати та розширити свої виробництва, збільшити кількість працівників на 126 людей за три роки. І, що саме головне, податки платяться «в білу», - зазначив Андрій Очеретний.


Переглядів: 1835
Поширень: 0

Останні новини