У Вінниці планують розширити веломережу

Цього року у Вінниці продовжують облаштовувати велосмуги та велодоріжки. Заплановано, що протягом 2021 року веломережа міста збільшиться на 11 кілометрів. 

Як повідомляє Вінницька міська рада, з початку року нові велодоріжки вже облаштували по Сабарівському шосе та вздовж вулиці Гальчевського на Старому місті. Нині ще тривають роботи на вулиці Данила Нечая.

Розраховуємо, що на кінець року по місту вже буде до 90 км велошляхів. А все починалось 10 років тому з велосмуг на Космонавтів, – вказано на Facebook-сторінці міського голови Сергія Моргунова. – Якісна велоінфраструктура не просто тренд. Це необхідність для сучасного міста, де дбають про мобільність та екологію. Мене радує, що на сітібайки пересідає все більше вінничан. І ми повинні далі працювати, щоб велосипедистам було комфортно пересуватись містом.

Зазначають, що на сьогодні у Вінниці загалом налічується 83,6 кілометра велосипедної мережі. Крім того, діє 25 станцій велопрокату Nextbike на 180 велосипедів, а у місті регулярно влаштовують заходи з популяризації велоруху.


Переглядів: 1939
Поширень: 2

Останні новини