На Вінниччині відзначили 154-у річницю від Дня народження Великого Сонцепоклонника літературним святом та врученням Всеукраїнської премії імені Михайла Коцюбинського

Сьогодні, 17 вересня, на території музею-садиби М. М. Коцюбинського відбулося літературно-мистецьке свято «Славетний син подільської землі» з нагоди відзначення 154-ї річниці від Дня народження М. М. Коцюбинського.

За традицією, свято розпочалося біля будинку Великого Сонцелюба. В урочистостях брали участь представники органів влади області і міста, літературних, громадських об’єднань, учнівська, студентська молодь, творчі колективи і відомі вінницькі виконавці. Родзинкою мистецького дійства  стала «присутність»  самого винуватця свята – Михайла Михайловича Коцюбинського , звичайно ж в акторському виконанні. На святі звучали сучасні патріотичні пісні та народні балади під бандуру, інструментальні  п’єси у віртуозному  виконанні баяністів та яскраві танцювальні композиції.

З вітальним словом до учасників свята звернувся голова Вінницької організації Національної спілки письменників України Вадим Вітковський : «Ми зібрались сьогодні у літературній Мецці нашого краю, де ще витає дух Великого Сонцепоклонника Михайла Коцюбинського. Талант його вже століття слугує людям, виховує їх патріотами своєї держави. Щиро вітаю цьогорічних лауреатів Всеукраїнської премії імені Михайла Коцюбинського, вони отримали її цілком заслужено. А усім присутнім хочу побажати ще багато років збиратися на цьому подвір’ї  у  такому ж гостинному товаристві,щоб вітати нових талановитих письменників».

В урочистій обстановці  начальник управління культури і мистецтв обласної державної адміністрації Станіслав Городинський разом з депутатом обласної ради Людмилою Станіславенко привітали  переможців  цьогорічного конкурсу та вручили Всеукраїнську премію імені М. Коцюбинського в номінації «Художня література» поетесі Ганні Осадко за збірку вибраної лірики «Жити просто» та в  номінації «Науково-популярна література» -  Петрові Скоруку за збірку краєзнавчих матеріалів «Могилівчани».

Нагадаємо, що цього року на здобуття Всеукраїнської літературної премії імені Михайла Коцюбинського комісією визначено 2 номінації «Художня література» та «Науково-популярна література». У першій номінації змагались 23 твори авторів з усієї України, а у другій - 20.

Цьогорічні переможці щиро подякували організаторам за високу оцінку  своєї праці та прочитали уривки із власних творів.



Переглядів: 3717
Поширень: 0

Останні новини