До Вінниці на мистецький пленер з'їдуться художники з інших країн

Урочисте відкриття V ювілейного Міжнародного мистецького пленеру «Кращий художник/Тhe best artist – 2021» відбудеться 10 серпня о 16.00 на площі Тараса Шевченка. 

Пленер щороку збирає талановитих художників з усього світу, щоб відтворити на полотнах «золоту провінцію» – Вінницю та Поділля. Цього року у пленері візьмуть участь 33 учасника з 4-х країн світу – Китаю, Франції, Білорусі та України. Загалом на конкурс надійшло понад пів тисячі заявок від митців з 7 країн світу. 

З 10 по 18 серпня митці працюватимуть на різних локаціях. Невеликими групами вони роз’їдуться по містах і селах Вінниччини для того, щоб відтворити на своїх полотнах історичні пам’ятки, визначні об’єкти та подільський краєвид. Мистецький десант висадиться у Тульчині, Хмільнику, Ольгополі, Бершаді, Шаргороді, Тиврові, Жмеринці та Браїлові. Один день програми художники проведуть у Житомирі. Крім того, під час пленеру відбудуться творчі майстерні та виставки. 

Головною особливістю цьогорічного пленеру стане унікальний проект. З нагоди 30-ти річчя Незалежності України найкращі з кращих художників Україні відтворять на своїх полотнах портрети видатних вінничан. 

Минулоріч Міжнародний мистецький пленер «Кращий художник/The best artist – 2020» зібрав у Вінниц 32 художника з різних куточків України, а також іноземних держав, 16 учасників через карантинні обмеження не змогли відвідати пленер, тому працювали в онлайні у своїх майстернях. 


Теги: художники

Переглядів: 2046
Поширень: 1

Останні новини