Проблеми галузі перевезень обговорювали у фіскальній службі Вінниччини

Днями в актовій залі Вінницької ОДПІ  відбулася чергова  робоча зустріч  керівників контролюючих органів Вінниччини та Вінницької міської ради  з представниками бізнесу. Цього разу до  розмови  запрошено суб’єкти господарювання, що здійснюють  міські пасажирські перевезення. 

Заступник начальника - начальник Вінницького управління  ГУ ДФС у Вінницькій області Ігор Бондар у своєму виступі зазначив, що фіскальна служба Вінниччини продовжує  проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед різних категорій платників податків з питання детінізації доходів, яка дає відповідні результати. Так, після проведення попередньої зустрічі з перевізниками у липні до фіскальної служби було подано 84 повідомлення про взяття на роботу 94-х найманих працівників галузі. Але  ще не всі перевізники бажають працювати у правовому полі та намагаються застосовувати різні схеми по мінімізації зобов’язань по сплаті податку на доходи фізичних осіб, що призводить до втрат бюджету.

Заступник мера Владислав Скальський  наголосив на  спільній позиції міської влади Вінниці та  ГУ ДФС у області, що бізнес повинен бути цивілізованим та соціально-відповідальним. Акцентував увагу на  розпорядженні Уряду щодо  детінізації  доходів – проведенні роз’яснювальної роботи на першому етапі  та заходів  виявлення фактів незадекларованої праці на другому. 

Представник управління Держпраці у Вінницькій області  Валентина Партій   детально зупинилася на головних законодавчих аспектах дотримання працедавцями трудового законодавства, тобто офіційного працевлаштування, своєчасної та у повному обсязі виплати заробітної плати, недопущення виплат «у конвертах». Звернула увагу присутних на вимоги трудового законодавства конкретно в галузі перевезень та відповідальності за їх порушення. 

До питання соціальних гарантій долучилася і начальник управління ПФУ у м. Вінниці Лариса Лоба, що зосередила увагу  на ризиках від виплати заробітної плати в «конверті», зокрема, неможливості одержання заробленої пенсії за віком та пенсії у разі втрати працездатності. 

В свою чергу представники бізнесу  мали змогу   підняти проблемні питання галузі та отримати відповіді на питання щодо застосування норм законодавства від фахівців відомств учасників зустрічі.




Переглядів: 2134
Поширень: 0

Останні новини