Вінницький лабцентр забезпечений тестами для штаму “Delta” 

Вінницький обласний лабораторний центр достатньо забезпечений тест-системами для ідентифікації як COVID-19, так і мутованого штаму “Delta”. Про це під час брифінгу зазначив завідувач відділу ДУ “Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” Степан Томин - повідомляє телеканал ВІТА.  

- Вінниччина – один із перших регіонів, який ініціював пришвидшення досліджень на ідентифікацію мутованого штаму коронавірусу - “Delta”, - зауважив Степан Томин. - На минулому тижні ми придбали для ДУ «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» тест-системи для мультиплексної диференціації нових небезпечних мутантних варіантів коронавірусу SARS-CoV-2, в т.ч. варіант “Delta”, було проведено прицільне дослідження позитивних зразків. Тобто на сьогодні ми в змозі на обласному рівні діагностувати цей штам

В результаті досліджень в області був виявлений мутований штам коронавірусу “Delta”. Для остаточного підтвердження циркуляції серед населення Вінницької області штаму “Delta” обласний лабораторний центр контролю та профілактики хвороб направив матеріал 30 позитивних зразків до референс-лабораторії вірусологічних досліджень ДУ “Центр громадського здоров’я МОЗ України”. Саме там, із використанням реагентів ВООЗ, методом ПЛР визначено наявність мутації SARS Spike 478К (Delta) у 25 зразках із 30 направлених. 

Ми орієнтуємо медиків Вінниччини на те, що штам «Delta» вже циркулює територією області, - підкреслив Степан Томин. - Вважається, що першим пацієнтом, який захворів мутованим вірусом “Delta” в області, був чоловік, що повернувся з Росії. Він був госпіталізований три тижні тому з важкими симптомами коронавірусної хвороби. Тож заклади охорони здоров’я регіону готові надавати медичну допомогу таким хворим. 



Переглядів: 1877
Поширень: 0

Останні новини