Вінницький Держгеокадастр незаконно роздав громадянам 10 га земель водного фонду  

У Вінницькому районі незаконно роздали 10 га земель водного фонду вартістю 10 млн грн. Вінницький районний суд відкрив провадження у справі за позовом Вінницької окружної прокуратури в інтересах держави в особі Якушинецької сільської ради до ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області та фізичних осіб про скасування наказу та повернення у комунальну власність земельної ділянки водного фонду. 

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури. 

Установлено, що у 2019 році ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області видало наказ про виділення п’ятьом громадянам на території Якушинецької громади по 2 га землі для ведення особистого селянського господарства. Фактично у приватну власність було надано 10 га землі вартістю 10 млн грн. 

Прокуратурою встановлено, що землі, надані ГУ Держгеокадастру у власність громадян, мали статус земель водного фонду, відтак не підлягали розпаюванню та передачі у приватну власність. 

Відстоюючи позицію, що спірна земельна ділянка має бути повернута у власність Якушинецької територіальної громади, прокуратура звернулася з відповідним позовом до суду, який наразі взято у провадження. 


Переглядів: 2212
Поширень: 0

Останні новини