ВНТУ прийматиме світовий напівфінал студентської першості з програмування АСМ-ІСРС по південно-східній Європі

19-21 жовтня Вінницький національний технічний університет прийматиме світовий напівфінал студентської першості з програмування АСМ-ІСРС по південно-східній Європі. Переможці отримують титули чемпіонів та призерів Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування і путівки до світового фіналу.

Півфінал студентської першості світу з програмування АСМ-ІСРС по південно-східній Європі (SEERC) відбудеться цього року 19-21 жовтня. Він традиційно пройде паралельно на двох майданчиках: у Вінницькому національному технічному університеті та у Бухарестській політехніці, на кожній з яких зберуться близько 50 команд, що представлятимуть кращі країни Балканського півострова.

Вінниця збере зіркові українські студентські команди, що успішно подолають 2 попередні етапи національної олімпіади, у якій цього року стартувала 804 команди (2412 студента) вишів та 121 команда школярів, які (щоправда, поза конкурсом) на рівних змагаються зі студентськими командами АСМ-ІСРС.

Переможці змагань отримують титули чемпіонів та призерів Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування і путівки до світового фіналу.

АСМ-ІСРС (http://cm.baylor.edu) — наймасовіша і найпопулярніша всесвітня студентська олімпіада, у відбіркових змаганнях якої на рівні національних олімпіад беруть участь понад 300 тис. команд, що представляють близько 10 000 університетів 120 країн світу.

Минулого року в її півфіналах на 532 сайтах взяли участь: 5411 тренерів, 49935 студентів з 3908 університетів 111 країн світу. Кількість документально підтверджених згадувань АСМ-ІСРС у ЗМІ у 2017 р. перевищила 1 млрд!

За час існування АСМ-ІСРС 320 000+ талановитих, підготовлених у її змаганнях найкращих алгоритмічних умів віком переважно до 35 років вийшли на ринок праці як дослідники і розробники. Тисячі з них стали засновниками та співзасновниками ІТ-компаній, посіли позиції їх керівників, технічних директорів, власників.

Результати АСМ-ІСРС формують імідж країн, демонструють їх потенціал не тільки у використанні, але й у розробці новітніх інформаційних технологій. Під час змагань студенти повинні не просто написати програмний код. У стресових умовах обмеженого часу та обчислювальних ресурсів (на команду з трьох студентів надається один комп'ютер), ї необхідно організувати ефективну командну роботу, щоб створити оптимальні алгоритми та розробити на їх основі оптимізоване програмне забезпечення для вирішення поставлених задач, що вимагає високого рівня знань як з програмування, так і з обчислювальної математики, штучного інтелекту та інших фундаментальних наук інформатики.

«За допомогою АСМ-ІСРС ми прагнемо надихнути молодих людей на нові досягнення в технічній сфері. Ці студенти – лідери завтрашнього дня, які володіють знаннями і навичками для створення технологій, що забезпечать процвітання майбутніх поколінь», — каже Білл Паучер (Bill Poucher), професор університету Бейлора (Техас, США), виконавчий директор першості світу.

У 2016 р. Україна отримала статус кандидата на проведення світового фіналу у 2022 році разом з такими країнами, як: 2017 – США, 2018 – Китай, 2019 – Португалія або Індія, 2020 – США, 2021 – Росія, 2022 – Україна. Заслухавши звіти про проведену в цьому напрямку в 2017 і 2018 рр. роботу, оргкомітет АСМ-ІСРС підтвердив право України на проведення світового фіналу у 2022 році.

На початку вересня має бути оголошене рішення щодо проведення цього року фіналу першості Європи, і при позитивному рішенні – місце і дата його проведення. Позитивне рішення має значно підвищити мотивацію українських студентів до участі у змаганнях, оскільки кількість учасників фіналу Європи от окремих країн значно перевищить кількість учасників світового фіналу.

Нагадаємо, що Всеукраїнська студентська олімпіада з програмування є наймасовішою у Європі, і українські студенти, які двічі виборювали золоті, срібні та бронзові медалі світової першості (другий результат в Європі після Польщі), мають високі шанси на призові місця і перемогу у першості Європи.

Запрошуємо ІТ та телекомунікаційні компанії України взяти активну участь у підготовці майбутніх призерів та чемпіонів Європи і світу, шляхом надання фінансової, інформаційної та організаційної підтримки у проведенні світового півфіналу АСМ-ІСРС сезону 2018-2019 рр., а також у реалізації програми підготовки українських команд до фіналу першості світу 2022 р.

Додаткова інформація про чемпіонат ACM ICPC:

Сайт студентської першості світу з програмування;
Сторінка півфіналу першості світу по Південно-Східній Європі за 2017 р.;
Сторінка Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування, як відбіркових змагань першості світу АСМ-ІСРС 2017 р.;
Сторінки вінницького майданчику останніх півфінали АСМ-ІСРС на сайті ВНТУ;
Сторінка Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування у Фейсбуці.


Переглядів: 3442
Поширень: 0

Останні новини