Цьогоріч у Вінниці піде до школи майже п’ять тисяч першокласників 

У вересні до школи піде 5000 першокласників. Цьогоріч першокласників зарахували до школи за місцем їхнього проживання. Про це розповіла радіо “Місто над Бугом” директорка Департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко.  

Також пріоритети на вступ до першого класу надавали дітям, де навчаються старші братик чи сестричка або ж працюють батьки. Окрім того, повідомили, що у кількох вінницьких школах шукають на роботу вчителів початкових класів та іноземних мов. 

Відомо, що батьки майбутніх першокласників мають право подавати документи до 31 серпня. 

"Є проблеми в кожній школі з вакансіями. Але найбільше цього року нас хвилюють відсутність вчителів англійської мови, початкової школи й асистентів вчителя", – зауважила директорка Департаменту освіти. 

Щодо формату свята Першого дзвоника, то кожна школа має право самостійно визначати сценарій його проведення. 

"Формат проведення свята Першого дзвоника відповідно до нового освітнього законодавства з 2018 року визначає школа, тобто кожен заклад самостійно. Це можуть бути урочистості для 1-11 класів, родинні свята, екскурсії. Але варто в будь-якому варіанті дотримуватись санітарно-епідеміологічних заходів. І бажано свято провести на відкритому повітрі, щоб не наражати на небезпеку дітей, батьків і всіх гостей, які прийдуть на цей захід", – наголосила Оксана Яценко. 


Переглядів: 2672
Поширень: 0

Останні новини