Коли дарувати півонії

Півонії люблять за їх елегантність, красу що вабить, аромат і захоплюючі кольори. Ця декоративна квітка вже давно є улюбленою квіткою серед флористів, організаторів весіль, декораторів будинку, садівників і любителів квітів. Чимало флористів та дизайнерів зі сфери флористики вважають, що квіти на день народження, в композиції чи букеті, мають обов'язково включати півонії.  

Звідки з'явилась півонія? 

Перші згадки про цю квітку з'явилися в 1000 році до нашої ери, тобто 4000 років тому! Вперше квіти з'явилися в китайських садах і до 8 століття досягли Японії, яка зараз грає важливу роль у вирощуванні півоній. Квітка півонії в основному використовувався як ліки від головного болю і астми або навіть від болю при пологах. Однак ми, радимо, дотримуватися більш сучасних варіантів знеболювання, які доступні сьогодні.  

Півонії були привезені в Європу в кінці 1800-х років і, зі зрозумілих причин, користувалися величезним успіхом. Рослини одразу ж поширились в садах і парках по всій Європі, Північній Америці та за її межами! Дарувати півонії стало гарною традицією серед заможних людей. В даний час півонії використовуються в основному тільки в декоративних цілях, хоча настоянку з півонії і досі можна знайти в аптеках. 

Як півонія отримав свою назву? 

Насправді існує кілька теорій про те, як півонії отримали свою назву. Одна з них походить з грецької міфології, де Пеон витягнув молочну рідину з кореня півонії і вилікував за її допомогою Плутона. Це змусило зелене чудовисько підняти свою потворну голову перед богом медицини. Зрештою Зевс врятував Пеонія, перетворивши його в ... як ви вже здогадалися ... в квітку півонії. Друга історія про те, як півонія отримав свою назву, має походження з іншого грецького міфа. На цей раз Аполлон був спійманий за спиною Афродіти, коли він трохи пустував і фліртував з німфою на ім'я Пеонія. Звичайно, Афродіта сильно засмутилася через це і перетворила німфу в квіти півонії. 

З огляду на тисячолітню історію, не дивно, що навіть міфологія, пов'язана з походженням півонії має кілька різновидів. Одна з легенд говорить, що півонія названий на честь Паеона, лікаря богів, що отримав квітка на горі Олімп від матері Аполлона. А в іншому міфі розповідається історія того ж лікаря, який був «врятований» від долі смерті, як і інші смертні, перетворившись на квітку, яку ми сьогодні знаємо як півонія. 

Півонія - традиційний квітковий символ в Китаї, є державною квіткою в Індіани. Зазвичай, квіткові композиції з цією квіткою дарують на 12-у річницю весілля. Півонії відомі як квітка багатства і пошани. З їх пишним, повним, округлим цвітінням асоціюють романтику і процвітання і вважаються ознакою успіху і щасливого шлюбу. Чимало квіткових композицій з півоніями є на сайті.


Переглядів: 8156
Поширень: 0

Останні новини