У Вінниці з'явиться пасажирське судно з електродвигуном

Депутати підтримали ідею про створення річкового пасажирського судна з електродвигуном. Проєкт реалізують у рамках державно-приватного партнерства.


Один із заходів пріоритету «Доступне, безпечне та екологічно чисте середовище» у Стратегії розвитку Вінниця 3.0. - формування блакитної інфраструктури та створення річкового транспорту на електродвигунах.


«Затвердження Меморандуму про співпрацю – це важливе рішення у рамках Стратегії 3.0. щодо розвитку блакитної інфраструктури та річкового флоту, – каже міський голова Сергій Моргунов. – У Меморандумі передбачене будівництво першого експериментального катеру на 30-40 осіб на електротязі спільно з заводом «Аналог» на принципах приватно-державного партнерства. Я сподіваюсь, що ми зможемо реалізувати цей проєкт і знову будемо першими в Україні, цього разу – з точки зору такого інноваційного підходу».


Крім того депутати підтримали продовження проекту, який передбачає створення Агрохабу. Сьогодні затвердили проєкт договору про спільну діяльність з Вінницьким національним аграрним університетом. Майбутній агрохаб буде розміщуватися на базі закладу. Інноваційний майданчик для сучасних досліджень та обміну досвідом об'єднає зусилля науковців та представників бізнесу заради розвитку аграрного сектору.


Нагадаємо, що раніше міська рада виділила субвенцію вишу в розмірі 1,5 млн грн на підготовку приміщення для створення агрохабу.



Переглядів: 2709
Поширень: 0

Останні новини