Били палицями, кулаками й ногами - у Польщі забили до смерті хлопця з Вінниччини

У місті Вроцлав загинув хлопець з Немирова Вінницької області. Він працював у Польщі на будівництві. Помер після затримання місцевою поліцією. Відомо, що поліцейські застосовували до чоловіка грубу фізичну силу, що в результаті призвело до його смерті.

Про це повідомляє польське видання «Gazeta Wyborcza».

Подія сталася ще 30 липня, втім відомо про неї стало лише в публікації газети від 2 вересня. Чоловік увечері повертався додому міським автобусом. Після зустрічі з друзями був напідпитку (зазначається, що у його крові було виявлено 1,5 проміле алкоголю). Водій автобусу, помітив «неадекватну поведінку людини» (той нібито бив головою у вікно автобуса), висадив хлопця на одній із зупинок, викликав рятувальників, а ті, вже згодом, викликали поліцію.

Поліцейські свідчили, що затриманий був дуже агресивний і навіть кусався, втім записів з нагрудних камер не було, їх вимкнули одразу після затримання. Дані камер з’явилися вже після перевезення українця до «витверезника». На них видно, що затриманий скутий наручниками, а на обличчі помітні характерні сліди від застосування перцевого газу.

«Gazeta Wyborcza» звертає увагу, що упродовж години щодо хлопця застосовували надмірну фізичну силу: били поліцейськими палицями, кулаками і ногами, придушували шию ногами до підлоги, а пізніше до ліжка, куди його перенесли.
«Один з поліцейських притискає йому шию коліном, другий душить руками. Наступний обома руками притискає затриманого кийком», - йдеться в матеріалі.

Після того, як чоловік перестав подавати ознаки життя, поліцейські та лікарка у медзакладі намагалися надавати йому допомогу, а потім викликали швидку. Реанімація тривала близько години, втім була безрезультатною.

Рідні переконані, що Дмитро не зловживав алкоголем і не був агресивним. Відомо, що 25-річний українець ще торік приїхав на заробітки до Польщі. Він працював на будівництві. У Польщі він познайомився з українкою із Полтави, з якою планував у вересні одружитися.



Переглядів: 4985
Поширень: 2

Останні новини